search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 18:43
MENU CLOSE

Οι Τούρκοι παρενόχλησαν μέσω ασυρμάτου το ελικόπτερο που μετέφερε τον Νίκο Χαρδαλιά

17.06.2022 14:41
xardalias_elikoptero2

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά, στον Άγιο Ευστράτιο, παρενόχλησαν μέσω ασυρμάτου οι τουρκικές Αρχές.

Το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε και ο αρχηγός ΓΕΑ έλαβε μήνυμα μέσω ασυρμάτου από τους Τούρκους πως βρίσκεται εντός τουρκικού FIR, δηλαδή στον εναέριο χώρο της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το μήνυμα αγνοήθηκε και η πτήση του ελικοπτέρου συνεχίστηκε κανονικά προς τον Άγιο Ευστράτιο, προκειμένου ο Νίκος Χαρδαλιάς εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, να αποτίσει φόρο τιμής στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 30 χρόνια από τον θάνατο του Υποσμηναγού, Νίκου Σιαλμά.

Έχει ξανασυμβεί

Σημειώνεται ότι η περιοχή ελέγχεται από το FIR της Αθήνας ενώ τέτοιου τύπου παρενοχλήσεις γίνονται συστηματικά από την Τουρκία. Ωστόσο, αυτές δεν αλλάζουν τον τρόπο που λειτουργούν τα πληρώματα των ελληνικών ελικοπτέρων και των αεροσκαφών.

Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και στις 12 Φεβρουαρίου, όταν ελικόπτερο που μετέφερε τον Χαρδαλιά και πετούσε πάνω από Καλόλιμνο και Φαρμακονήσι είχε δεχθεί παρενόχληση από τις τουρκικές αρχές, καθώς τους ζητούσαν να αλλάξουν πορεία.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης από την Κύπρο: Η άμυνα μας είναι το Διεθνές Δίκαιο

Ρίχνει τους τόνους ο Ακάρ: «Σημαντικό να κρατήσουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Ελλάδα» (videos)

Βουλευτής της ΝΔ «έδωσε» στον αέρα την ημερομηνία των εκλογών (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 18:37