search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 20:12
MENU CLOSE

Καιρός: Έρχεται ο πρώτος καύσωνας για φέτος – Πού θα δούμε ακόμη και 40άρια (video)

17.06.2022 13:44
KAYSWNAS_KAIROS

Αλλάζει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, καθώς ο πρώτος καύσωνας για το φετινό καλοκαίρι φαίνεται ότι είναι ηδη στον… δρόμο.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, φαίνεται ότι από την ερχόμενη Τετάρτη 22 Ιουνίου και μετά, η θερμοκρασία στα πεδινά και ευπαθή στη ζέστη τμήματα της ηπειρωτικής χώρας θα ξεπεράσει πιθανότατα και τους 40°C.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο πρόκειται για μια μεγάλη «κινητικότητα» των θερμών αερίων μαζών από τη Βόρεια Αφρική.

Όπως γράφει «ακόμη δεν μπορεί να προβλεφθεί ποια θα είναι διάρκεια αυτής της θερμής εισβολής. Μπορεί να είναι από σύντομη έως και μεγάλη».

«Οι Ισπανοί υπέφεραν από τον ισχυρό καύσωνα όλες αυτές τις ημέρες. Τώρα, η Βόρεια Αφρική, αν και πιο εξασθενημένες, φαίνεται ότι θα “στείλει” τις θερμότερες αέριες μάζες και στην περιοχή μας», αναφέρει στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος.

«Θα είναι μια θερμή εισβολή φυσιολογική για την εποχή. Έτσι γίνεται πάντα, όταν σταματάνε οι μεσημεριανές μπόρες και καταιγίδες, έρχεται το κανονικό Ελληνικό καλοκαίρι» γράφει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Σαββατοκύριακο με κακοκαιρία

Αν και περιορίζεται σήμερα η αστάθεια με αρκετό ήλιο, στα δυτικά και βόρεια θα προκληθούν τοπικές μπόρες ή λίγες καταιγίδες το μεσημέρι – απόγευμα.

Το Σαββατοκύριακο θα επανέλθει δριμύτερη η κακοκαιρία σε συνδυασμό με μια νέα διαταραχή από τα βόρεια Βαλκάνια που θα σχηματίζει «ψυχρή λίμνη», δηλαδή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, που έχει ως αποτέλεσμα τις πιο δροσερές θερμοκρασίες και τις βροχές – καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να είναι τοπικά ισχυρές μέχρι απόγευμα του Σαββάτου.

Επιπλέον, με το πέρας αυτής της ψυχρής λίμνης ενισχύονται οι βοριάδες μέσα στο Αιγαίο, αυξάνοντας έτσι αρκετά τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Τα φαινόμενα πάντως μέχρι αύριο βράδυ θα εξασθενήσουν και την Κυριακή ο καιρός θα είναι λιγότερο άστατος, ενώ από τη νέα εβδομάδα φαίνεται να επανέρχεται το καλοκαίρι, φέρνοντας μαζί του κι ένα έντονο κύμα ζέστης.

Διαβάστε επίσης:

Προσωπικός γιατρός: «Ποινή» έξτρα συμμετοχής 10% σε φάρμακα, εξετάσεις, νοσήλια σε όσους δεν εγγραφούν (Video)

Καιρός σήμερα: Επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι (Videos)

Θεσσαλονίκη: Ήρθε από την Εσθονία για να κάνει μπάνιο δίπλα στα νεκρά ποντίκια του Θερμαϊκού (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 20:10