search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:18
MENU CLOSE

Ευλογιά των πιθήκων: Τρία κρούσματα και ένα ύποπτο στη χώρα

23.06.2022 18:22
evlogia ton pithikon new

Τρία εισαγόμενα περιστατικά της ευλογιάς των πιθήκων (monkeypox) έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά έως σήμερα στη χώρα μας, σύμφωνα με την εβδομαδιαία ενημέρωση περιστατικών ευλογιάς των πιθήκων από τον ΕΟΔΥ.

Επίσης, αναμένεται να ολοκληρωθεί ο εργαστηριακός έλεγχος ενός επιπλέον ασθενούς με ιστορικό πρόσφατου ταξιδιού, για τον οποίο ο αρχικός έλεγχος δείγματος για είδη non-variola orthopox ιών (στα οποία συγκαταλέγεται και ο ιός της ευλογίας των πιθήκων) ήταν θετικός. «Δημοσιεύματα σχετικά με κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων σε νησί των Κυκλάδων δεν ευσταθούν», τονίζει ο ΕΟΔΥ.

Ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου παραμένει χαμηλός για τον γενικό πληθυσμό και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού της διασποράς της νόσου, σημειώνει ο ΕΟΔΥ.

Διαβάστε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Προπηλάκισε δημοσιογράφο ο θείος της – Τι εξόργισε την οικογένεια της κατηγορούμενης (Video)

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Στα χέρια των εισαγγελέων η δικογραφία για Μαλένα και Ίριδα – Έρχεται κλήτευση της Πισπιρίγκου (Video)

Μεγάλη φωτιά στη Σκύδρα Πέλλας – Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:18