search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 16:12
MENU CLOSE

Εικόνες φρίκης στα σύνορα Ισπανίας, Μαρόκου: Δεκάδες νεκροί μετανάστες – Έκκληση για έρευνα (Σκληρό Video)

26.06.2022 14:12
meligia_fraxtis
Φωτογραφία αρχείου

Τουλάχιστον 23 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους, προσπαθώντας να περάσουν από το Μαρόκο στην Ισπανία μέσα από το φυλάκιο της Μελίγια.

Οι μαρτυρίες συγκλονίζουν. Οι εικόνες φρίκης με τους στοιβαγμένους μετανάστες κάνουν τον γύρο του κόσμου. Καταγγέλλονται από τη Διεθνή Αμνηστία του Μαρόκου που απευθύνει έκκληση για έρευνα και αναφέρει ότι οι τοπικές Αρχές επιχείρησαν να αναχαιτίσουν τους εισβολείς με κλομπ και δακρυγόνα.

Οι μαροκινές Αρχές δίνουν διαφορετική εκδοχή υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο, όταν περίπου 2.000 μετανάστες επιχείρησαν να παραβιάσουν φράχτη στο φυλάκιο της Μελίγια, με αποτέλεσμα να ποδοπατηθούν και να πέσουν στην προσπάθεια τους να σκαρφαλώσουν.

Το Μαρόκο κάνει λόγο για 23 μετανάστες και δεκάδες τραυματίες, τη στιγμή που η Μαροκινή Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μιλά για 29 νεκρούς, επικαλούμενη πληροφορίες τοπικούς αξιωματούχους.

«Αφέθηκαν αβοήθητοι για ώρες»

Ο τοπικός επικεφαλής της Μαροκινής Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (AMDH), Ομάρ Νάτζι, είπε πως μέλη της τράβηξαν το βίντεο, το οποίο απεικονίζει μεγάλο αριθμό βαριά τραυματισμένων μεταναστών και τις μαροκινές δυνάμεις ασφαλείας να στέκονται από πάνω τους.

Ανέφερε επίσης ότι οι μετανάστες παρέμειναν τραυματισμένοι για ώρες χωρίς ιατρική περίθαλψη, αυξάνοντας τον αριθμό νεκρών.

Οι μετανάστες προέρχονταν κυρίως από το Σουδάν. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 322 ανάμεσά τους και 189 Μαροκινοί αστυνομικοί.

Πρόκειται για την πρώτη μαζική απόπειρα διέλευσης από τότε που Ραμπάτ και Μαδρίτη συμφώνησαν να ενισχύσουν τη συνεργασία για τον έλεγχο των συνόρων.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ έκανε λόγο για επιδρομή και μίλησε για «επίθεση στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας» και κατηγόρησε τους διακινητές ανθρώπων.

Προσοχή! Σκληρές εικόνες

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Χτυπήθηκε το σπίτι της Ελληνίδας προξένου στην πυραυλική επίθεση στο Κίεβο (Videos)

Οκτάι: Αποστρατιωτικοποίηση ή αμφισβήτηση των νησιών «κι όπου πάει» (Video)

Γαλλία: Έκκληση για άμεσο περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 16:12