search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:20
MENU CLOSE

Χάος με πτήση της Ryanair: 80 επιβάτες ήθελαν να έρθουν Θεσσαλονίκη και εγκλωβίστηκαν στη Ρώμη

28.06.2022 12:06
airport new

Είναι εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο Τσιαμπίνο της Ρώμης χωρίς να γνωρίζουν πότε θα ταξιδέψουν. Περισσότεροι από 80 επιβάτες είχαν προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Ομως μια μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε κατασκήνωση στα προάστια της Ρώμης είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να πετάξουν τα αεροπλάνα .

Οι πτήσεις που ακυρώθηκαν ήταν δεκάδες με αποτέλεσμα στο αεροδρόμιο Τσιαμπίνο της Ρώμης να επικρατεί χάος από χθες το απόγευμα.

Μεταξύ των πτήσεων που ακυρώθηκαν ήταν και η απογευματινή της Ryanair για Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο Τσιαμπίνο της Ρώμης, τουλάχιστον 80 επιβάτες, οι οποίοι και δεν γνωρίζουν πότε, αν και με ποιο τρόπο θα φτάσουν στον προορισμό τους.

«Συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό, ακυρώνει πτήσεις για διάφορους λόγους και δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από κάποιον υπάλληλο της εταιρίας» δηλώνει στο GRTimes.gr ο ταμίας της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης Κώστας Κουράκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr η πολιτική της αεροπορικής εταιρίας είναι να εξυπηρετείται ο κόσμος μέσω του επίσημου σάιτ της.

Όπως ο ίδιος εξηγεί, η εταιρία κατευθύνει τους επιβάτες μέσω του σάιτ της, λέγοντας, σε τυχόν ακυρώσεις, ή γίνεται επιστροφή των χρημάτων ή επιλογή σε άλλη πτήση εντός 15 ημερών. Ωστόσο, λόγω υψηλών πληροτήτων, είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν διαθέσιμες θέσεις άμεσα.

Δεν υπάρχει αρμόδιος υπάλληλος για ενημέρωση

Αντίστοιχη περίπτωση βίωσαν επιβάτες που ταξίδευαν από Θεσσαλονίκη για Βερολίνο με την Ryanair, όπου πριν δυο περίπου εβδομάδες, η πτήση ακυρώθηκε.

Το προσωπικό επίγειας εξυπηρέτησης δεν είναι αρμόδιο στο να κατευθύνει τους επιβάτες και να τους ενημερώσει για το τι πρέπει να κάνουν, παρά μόνο, μέσω του σάιτ της αεροπορικής εταιρίας.

«Δεν έχουν πού να διαμαρτυρηθούν» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κουράκος προσθέτοντας πως για πελάτη του που είχε κλείσει μέσω του ταξιδιωτικού του γραφείου, υπήρχε διαθέσιμη θέση ύστερα από μια εβδομάδα, «αλλά, ευτυχώς, από τύχη, βρέθηκε τελικά, έπειτα από δυο μέρες» προσθέτει.

Διαβάστε επίσης

Κρήτη: Τουρίστας παραλίγο να πνιγεί από ένα κομμάτι πεπόνι (Video)

Δημήτρης Μοθωναίος: Η απάντηση του στην αναφορά Λιγνάδη – «Θα έπρεπε ίσως να μας προβληματίσει…»

Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έπεσε στον Θερμαϊκό – Καρέ καρέ η διάσωση (photos/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:20