search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:34
MENU CLOSE

Οικονόμου: Η Ελλάδα θα κάνει προσφυγή για το σήμα «Turkaegean» (Video)

28.06.2022 12:21
tyrk new

«Θα κινηθούμε και θα προσβάλουμε αυτή την απόφαση». Την κατηγορηματική πρόθεση της κυβέρνησης να προσβάλει την κίνηση της Άγκυρας να κατοχυρώσει τον όρο Turkaegean για εμπορική χρήση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Οικονόμου μιλώντας στην τηλεόραση το πρωί της Τρίτης, τόνισε πως η κίνηση αυτή της Τουρκίας δεν παράγει πολιτικά αποτελέσματα και πολύ σύντομα θα υπάρξει απάντηση από ελληνικής πλευράς.

Συγκεκριμένα ξεκαθάρισε πως «θα υπάρξει προσφυγή και θα προσβάλουμε την κίνηση αυτή», σημειώνοντας πως δεν πρόκειται για αναγνώριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά για απόφαση ενός ιδιωτικού γραφείου στην Μαδρίτη σχετικά με τα εμπορικά σήματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως θα αποκατασταθεί η τάξη όπως και έγινε με την απόφαση των ΗΠΑ να μην δεχθούν να αναγνωρίσουν τον συγκεκριμένο όρο ούτε την χρήση του.

Κικίλιας: Η Ελλάδα θα προσβάλει την απόφαση για το Turkaegean

Για το συγκεκριμένο θέμα τοποθετήθηκε και ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ1 είπε πως «η Ελλάδα θα κινηθεί νομικά και θα προσβάλει αυτή τη διαδικασία».

Εξήγησε ότι η Ελλάδα θα κινηθεί νομικά και στα ευρωπαϊκά fora εκτός της Αμερικής που απέρριψε σχετικό αίτημα των Τούρκων για την κατοχύρωση του όρου ως εμπορικού σήματος.

Διαβάστε επίσης

Χάος με πτήση της Ryanair: 80 επιβάτες ήθελαν να έρθουν Θεσσαλονίκη και εγκλωβίστηκαν στη Ρώμη

Κρήτη: Τουρίστας παραλίγο να πνιγεί από ένα κομμάτι πεπόνι (Video)

Δημήτρης Μοθωναίος: Η απάντηση του στην αναφορά Λιγνάδη – «Θα έπρεπε ίσως να μας προβληματίσει…»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:34