search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:41
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Καπραβέλος: «Αύξηση 600% στις εισαγωγές στο “Παπανικολάου” – Να επανέλθει η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους» (video)

29.06.2022 14:14
kapravelos

O διευθυντής της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, εξέφρασε την ανησυχία του για την «έκρηξη» κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, αποκαλύπτοντας ότι χθες (28/6) είχαν αύξηση των εισαγωγών για περιστατικά Covid-19 σε ποσοστό 600%.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις», τόνισε πως «η παραλλαγή Όμικρον παρακάμπτει την ανοσία από τα εμβόλια», προειδοποιώντας ότι «η ακραία χαλάρωση των μέτρων θα μας οδηγήσει σε ένα νέο κύμα μέσα στο καλοκαίρι».

Όπως τόνισε, στο νοσοκομείο που εργάζεται τα περιστατικά με βαριά πνευμονία λόγω κορωνοϊού αυξήθηκαν σε μία ημέρα από 2 σε 12, λέγοντας ότι η επίπτωση πλέον αρχίζει να φαίνεται σε όλη την Ελλάδα.

«Πρέπει οπωσδήποτε να επανεκτιμηθεί η κατάσταση», τόνισε, επισημαίνοντας ότι πλέον δεν γίνονται τεστ. «Επόμενο είναι να επεκταθεί η μόλυνση σε μεγαλύτερες ηλικίες», πρόσθεσε.

Συνέχισε, λέγοντας πως στα νοσοκομεία πάνε πλέον ασθενείς που έχουν μολυνθεί για δεύτερη φορά από τις νέες παραλλαγές της Όμικρον.

Ερωτηθείς για το τι πρέπει να γίνει για να μη δούμε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων, τόνισε ότι πρέπει να αυξηθούν τα τεστ ανίχνευσης του ιού και να επανέλθει η μάσκα στους κλειστούς χώρους, στα αεροπλάνα και στα πλοία.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο 27χρονος που κατηγορείται για το βιασμό της 16χρονης

Κωνσταντίνος Τζούμας: Βουβός θρήνος στην κηδεία του (Photos)

Χανιά: Σοκ για ζευγάρι τουριστών – Βοσκός τους έδειξε τα γεννητικά του όργανα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:41