search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 21:43
MENU CLOSE

Μέσα στο δείπνο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ – Το μενού, τα πηγαδάκια και τα τετ α τετ Μητσοτάκη (photos/videos)

29.06.2022 10:52
palati_deipno_mitsotakis

Επίσημο δείπνο παρέθεσε την Τρίτη ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φίλιππος ΣΤ’ με τη βασίλισσα Λετίθια προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι έδωσαν το «παρών» στο παλάτι της Μαδρίτης και ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε στο περιθώριο του δείπνου τετ α τετ με τους ξένους ηγέτες.

Το μενού

Ο γνωστός σεφ Πάκο Ρονθέρο επιμελήθηκε το μενού. Το δείπνο ξεκίνησε με μια ποικιλία από 13 ορεκτικά.

Ο κατάλογος των ορεκτικών περιελάμβανε σφαιροποιημένες ελιές, μπριός με κόκκινο τόνο και μουστάρδα παλαιού τύπου, σεβίτσε λαβράκι με «γάλα τίγρη» (διάσημη σάλτσα της περουβιανής κουζίνας), μοσχάρι πικάνια, αστακό με ελαιόλαδο και ροζ γκρέιπφρουτ, ομελέτα με γαρίδες, σαρδέλα μαρινάτη με σάλτσα ρομέσκο, τάκος με γλασαρισμένο μοσχάρι και καπνιστό σολομό.

Τα ορεκτικά ολοκληρώθηκαν με κροκέτες γαρίδας με σκόρδο, ψητό καλαμπόκι με γουακαμόλε, τηγανητές κροκέτες μπακαλιάρου και γκασπάτσο με λάδι βασιλικού.

Το κυρίως πιάτο ήταν μπακαλιάρος με σάλτσα μενιέρ, ταπιόκα και ζωμό πέστροφας, ενώ για επιδόρπιο ο Ρονθέρο ετοίμασε αφρό καρύδας με γρανίτα από μέντα και φρούτα του πάθους.

Το μενού συνοδευόταν από κόκκινο, λευκό και αφρώδες κρασί και φυσικά νερό.

Τα πηγαδάκια

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια του δείπνου συζήτησε με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και άλλους ξένους ηγέτες, όπως τον Εμανουέλ Μακρόν, τον Μπόρις Τζόνσον και τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα.

Οι συζητήσεις έγιναν σε εξαιρετικό κλίμα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κουβέντιασαν για την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Αμερική, με τους δυο ηγέτες να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την επιτυχία της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον και το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων των δυο χωρών.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με το ομόλογό του, του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, με τον οποίο θα έχει και διμερή συνάντηση σήμερα, με τους πρωθυπουργούς της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, με τους οποίους συζήτησε θέματα ενδιαφέροντος του ελληνικού στοιχείου στις χώρες αυτές. Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας τον προσκάλεσε να επισκεφθεί τη χώρα του.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε, επίσης, ολιγόλεπτη συζήτηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για τα θέματα της ατζέντας της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε τετ α τετ με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, όπου εκφράστηκε το ενδιαφέρον τους για περαιτέρω βελτίωση κυρίως των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Το πρόγραμμα

Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ ξεκινά επισήμως σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, στις 11:00, με την τελετή υποδοχής των ηγετών από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ. Στις 11:30 θα ξεκινήσει η Σύνοδος με παρέμβαση του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την έναρξη. Στις 14:30 είναι προγραμματισμένο το γεύμα των ηγετών. Στις 16:00 η Σύνοδος των χωρών του ΝΑΤΟ θα διευρυνθεί με τη συμμετοχή Αυστραλίας, Γεωργίας, Ιαπωνίας, Κορέας, Ν. Ζηλανδίας, Σουηδίας, Φινλανδίας, προέδρων Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στις 20:00 σήμερα θα είναι το άτυπο δείπνο ηγετών κρατών-μελών ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε επίσης:

Τι σημαίνει για την Ελλάδα η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας, Σουηδίας και Φινλανδίας – Πόσο και γιατί μας επηρεάζει

Καναδάς: Μακελειό σε ληστεία τράπεζας – Δύο νεκροί, έξι τραυματίες (video)

ΗΠΑ: 8χρονο παιδάκι σκότωσε βρέφος «παίζοντας» με το όπλο του πατέρα του 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 21:43