search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 13:49
MENU CLOSE

«Μπηχτές» Καρανίκα κατά Σακελλαρίδη για το think tank Eteron – «Iνστιτούτο εφοπλιστών και βιομηχάνων των ΜΜΕ»

29.06.2022 17:34
karanikas

Αιχμές αφήνει σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας κατά του ινστιτούτου Eteron και του επικεφαλής του, Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Όπως αναφέρει ο Νίκος Καρανίκας, «ως αριστερό κόμμα και αριστεροί άνθρωποι έχουμε ευτυχώς το ινστιτούτο μας και το ονομάσαμε “Νίκος Πουλαντζάς” και δεν είναι εξαρτημένο από το πορτοφόλι του αντιπάλου μας και ομοίως υπάρχει και το ινστιτούτο “Ένα” που δεν το ταΐζει ούτε αυτό κάποιος Αστός». Και καταλήγει: «Αριστερά είμαστε και όχι απελπισμένοι μικροαστοί και αριστεριστές που χαιρόμαστε με την κατάντια».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα έχει ως εξής:

«Έτερον εκάτερον μια διευκρίνηση – πριν γλιστρίσουμε στην ιδεολογική γλίτσα των αστών και των αριστεριστών.

Όταν οποιοδήποτε ιδιωτικό ινστιτούτο κάποιου κεφαλαιοκράτη μαζέψει αριστεριστές πρώην συντρόφους και συντρόφισσες για να μιλήσει πολιτικά, τότε πρέπει να κάνουμε την κριτική μας κρατώντας αποστάσεις και όχι να στεκόμαστε γονυπετείς στις αναλύσεις του χαρακτηρίζοντας το αριστερό.

Έτερον εκάτερον αριστερά είμαστε και ταξικά κινούμαστε.

Ως αριστερό κόμμα και αριστεροί άνθρωποι έχουμε ευτυχώς το ινστιτούτο μας και το ονομάσαμε “Νίκος Πουλαντζας” και δεν είναι εξαρτημένο από το πορτοφόλι του αντιπάλου μας και ομοίως υπάρχει και το ινστιτούτο “Ένα” που δεν το ταΐζει ούτε αυτό κάποιος Αστός.

Αριστερά είμαστε και όχι απελπισμένοι μικροαστοί και αριστεριστές που χαιρόμαστε με την κατάντια».

Από την κριτική του όμως δεν γλιτώνουν ούτε τα αριστερά Μέσα που αναπαρήγαγαν την έρευνα του ινστιτούτου.

«Η αριστερά όπως και η ταξική πολιτική είναι σοβαρά ζητήματα για να τα παραχωρήσουμε στους Ομίλους των κεφαλαιοκρατών και έτσι να έχει αποκατασταθεί οικονομικά κάθε αριστεριστης και αριστερός στο όνομα της αριστεράς και της εργατικής τάξης.

Το Έτερον είναι μια σύμπραξη τέτοιων περιπτώσεων ανθρώπων. Κακώς κάποια μέλη μας τρέχουν και αναπαράγουν τη δουλειά του στο όνομα κάποιου επιστημονισμού και κάποιων ερευνών. Φυσικά αυτό αποδεικνύει και το φιλοσοφικό ,ιδεολογικό και πολιτικό κριτήριο αυτών των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που διαφημίζει αυτό το ινστιτούτο εφοπλιστών και βιομηχάνων των ΜΜΕ».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Εφαρμογή των κυρώσεων από όλους

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για Turkaegean: Ο κ. Γεωργιάδης διέταξε ΕΔΕ ενώ εδώ κι ένα χρόνο δεν έχει διαμαρτυρηθεί

Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ: Καμία αναφορά από Ερντογάν στα ελληνοτουρκικά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 12:28