search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:34
MENU CLOSE

Ειρωνείες Καρανίκα για Τσακαλώτο: «Είμαι απόφοιτος δημόσιου ΤΕΙ που υπάρχει από το 1985»

21.02.2022 12:26
KARANIKAS21222

Με μια ανάρτηση στο Facebook ο Νίκος Καρανίκας σχολίασε τη συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου, που έχει ήδη προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, ρίχνοντας νερό στον μύλο της εσωκομματικής αντιπαράθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Καρανίκας αναφερόμενος σε όσα είπε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών μίλησε μεταξύ άλλων για «μάταιη προσπάθεια να προσβάλλει» και για «υπεροψία που μετατρέπεται σε πολιτική».

Κλείνοντας την ανάρτηση, ο πρώην σύμβουλος Πολιτικού Σχεδιασμού ειρωνεύτηκε τον Ευκλειδη Τσακαλώτο που στη συνέντευξή του αναφέρθηκε στο έτος ίδρυσης του σχολείου και του κολλεγίου που φοίτησε, λέγοντας για τις δικές του σπουδές: «Σας το λέω εγώ που είμαι απόφοιτος του δημόσιου ΤΕΙ που υπάρχει από το 1985».

Όλη η ανάρτηση

«Αυτοπεποίθηση και κινητικότητα με αριστερή ματιά.

Διάβασα την άποψη του σ. Τσακαλώτου για την αυτοπεποίθηση. Με απασχολεί, γιατί αυτή η άποψη κρύβει μια προσπάθεια να προσβάλει – μάταια στην προκειμένη – και φανερώνει υπεροψία που μετατρέπεται σε πολιτική.

Κατά τ’ άλλα αυτή η δήλωση είναι απότοκο της αριστοκρατικής αντίληψης για την αυτοπεποίθηση. Εμείς οι αριστεροί και οι αριστερές δεν αντλούμε αυτοπεποίθηση από την μεταλαμπάδευση της οποιασδήποτε αξιακής και κληρονομικής καταγωγής ενός οποιουδήποτε ιδρύματος, ούτε από την κοινωνική μας τάξη και ειδικά από την κληρονομικότητα.

Κατακτούμε τον εαυτό μας με προσωπικό αγώνα και η γνώση-αποδοχή του εαυτού μας μαζί με την συντροφικότητα του συλλογικού, είναι αρκετά για να έχουμε την αυτοπεποίθηση που δεν μετατρέπεται σε αλαζονεία και υπεροψία.

Όσο για τον νεοφιλελευθερισμό σύντροφοι και συντρόφισσες, δημιουργεί τόση ανισότητα που δυσκολεύει την κινητικότητα και όχι το αντίθετο όπως διαβάσαμε από τον σύντροφο απόφοιτο του ιδρύματος που υπάρχει από το 1500….και σας το λέω εγώ που είμαι απόφοιτος του δημόσιου ΤΕΙ που υπάρχει από το 1985, αλλά έχω μελετήσει τον Μαρξ, γνωρίζω υλισμό, διαλεκτική και νεοφιλελευθερισμό.

καλή βδομάδα»

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε ερώτηση αν τον επηρέασε η αίγλη της εξουσίας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Με επηρέασε λιγότερο από άλλους. Δεν σημαίνει ότι είμαι καλύτερος άνθρωπος, αλλά όταν έχεις πάει σε ένα σχολείο που ιδρύθηκε το 1500, σε ένα κολλέγιο της Οξφόρδης (Queens College Oxford) που ιδρύθηκε to 1341, δεν έχεις ανασφάλεια. Έχεις μια αστική αυτοπεποίθηση. Δεν το λέω με υπεροψία. Το αντίθετο. Η Αριστερά θα ήθελε όλοι οι άνθρωποι να έχουν αυτοπεποίθηση και τα εφόδια για να την αποκτήσουν».

Παράλληλα σε ερώτηση που του έγινε για το ποιο θεωρεί πως είναι το μεγαλύτερο ελάττωμα του Αλέξη Τσίπρα, ο Τσακαλώτος ανέφερε όχι ένα, αλλά δύο ελαττώματα: «Έχει μια ανασφάλεια που δεν δικαιολογείται. Και σε ένα πράγμα που είναι χειρότερος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η επιλογή συμβούλων. Για να είμαι δίκαιος αυτό όμως το λέει και ο ίδιος».

Διαβάστε επίσης:

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Άγριο κράξιμο στα social media για την «ανασφάλεια Τσίπρα» και την «αστική αυτοπεποίθηση»

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Η Ελλάδα έχει από τις πολύ χαμηλές τιμές ηλεκτρικού! (video)

Μέτρα για την οπαδική βία: Αύξηση ποινών, σαρωτικοί έλεγχοι και προσωρινό «λουκέτο» στις λέσχες φιλάθλων (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24