search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 08:43
MENU CLOSE

ΠΣΑΤ: Φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας για τους αστέγους

29.06.2022 11:19
goal new

Σε λιγότερο από 10 ώρες θα αρχίσει μια ιδιότυπη ποδοσφαιρική αναμέτρηση με κοινωνικό πρόσημο και ευαισθησία.

Στον αγωνιστικό χώρο του δημοτικού ποδοσφαιρικού γηπέδου του Ρουφ «Δημήτρης Γιαννακόπουλος» (έδρα του ΠΑΟ Ρουφ) θα αναμετρηθούν δύο ενδεκάδες (και οι αναπληρωματικοί παίκτες), όμως τα γκολ που θα επιτευχθούν στα αντίπαλα τέρματα δεν έχουν τόση σημασία όσο το κοινό «γκολ» που θα σημειώσουν και οι 22 παίκτες (μαζί με τους «πάγκους»).

Στις 20.00 θα βρεθούν στη σέντρα η ποδοσφαιρική ομάδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και η εθνική ομάδα Αστέγων στο πλαίσιο φιλανθρωπικού αγώνα με σκοπό να καταφέρουν… γκολ στην ανέχεια, τη φτώχεια, την αστεγία- μείζον κοινωνικό πρόβλημα το οποίο μόνον στην Αθήνα επηρεάζει περισσότερους από 20.000 ανθρώπους.

Ο σύνδεσμος των δημοσιογράφων του αθλητικού ρεπορτάζ προσκαλεί και αναμένει τους φιλάθλους να δώσουν μαζικό «παρών» και μαζί να ισχυροποιήσουν το μήνυμα ότι ο αθλητισμός γίνεται «όχημα» συμπερίληψης και στήριξης συνανθρώπων πετυχαίνοντας «γκολ στη φτώχεια».

Η ομάδα του ΠΣΑΤ αποτελείται από αθλητικογράφους- μέλη του Συνδέσμου αλλά και παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.

Η εθνική ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων είναι μια κοινωνική πρωτοβουλία, με τον τίτλο «Γκολ στη Φτώχεια», που αξιοποιεί το άθλημα του ποδοσφαίρου για την ενεργοποίηση και κοινωνική (επαν)ένταξη συμπολιτών μας που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό στις πιο ακραίες τους μορφές. 

Στόχος της είναι η υποστήριξη ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας, όπως και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση και, εν τέλει, η κινητοποίηση των πολιτών ενάντια σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού. 
 
Άνθρωποι όλων των ηλικιών και των δύο φύλων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, άστεγοι, τα άτομα που ήταν εξαρτημένα από ψυχοτρόπες ουσίες και οι πρόσφυγες είναι οι τρεις κατηγορίες που βρίσκονται στο επίκεντρο της πρωτοβουλίας.

Διαβάστε επίσης

Αγγελική Νικολούλη: Το ζεϊμπέκικο μετά το τέλος του Τούνελ (Video)

Μega: Νέα σειρά με πολλούς ηθοποιούς από τις Άγριες Μέλισσες (Photos)

ΕΡΤ: Ανανεώνεται η θητεία στους διευθυντές των ραδιοφώνων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 08:42