search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 00:32
MENU CLOSE

Η τηλεθέαση πάει… περίπατο

04.07.2022 17:11
PERIPATOS-12-NEW

Τα μπάνια και οι βραδινές εξορμήσεις των τηλεθεατών είναι σε κλιμάκωση και ταυτοχρόνως είναι σε αποκλιμάκωση η τηλεθέαση.

Ο δείκτης της Nielsen το περασμένο ΠΣΚ κινήθηκε σε μονοψήφια ποσοστά. Ενδεικτικό είναι ότι Σάββατο στις διακεκριμένες θέσεις πλασαρίστηκαν προγράμματα με τηλεθέαση μικρότερη του 3% και μόλις ένα πρόγραμμα από τη ζώνης υψηλής τηλεθέασης εμφανίστηκε στο Top 10 της ημέρας. Όλα τα άλλα ήταν κατά πλειοψηφία προγράμματα της μεσημεριανής ζώνης.

Την Παρασκευή «νούμερο 1» αναδείχθηκε από μόλις 511.000 τηλεθεατές η ελληνική κωμωδία «Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα», ενώ οι μισές εκπομπές του τηλεβαρόμετρου της ημέρας είχαν τηλεθεάσεις κάτω 4%.

Το «καλύτερο» του Σαββάτου ήταν το «Kitchen Lab» με τον Άκη Πετρετζίκη το οποίο υπο άλλες συνθήκες και εποχή πιθανόν να είχε καλύτερη απόδοση, αλλά επίσης πιθανόν τέτοια που δεν θα του χάριζε την «πρωτιά».

Δείκτης επίσης αποτελεί για την αλλαγή στη συνήθεια των τηλεθεατών και η απόδοση που είχε την Κυριακή το ριάλτι «Survivor», το οποίο αύριο και την Τετάρτη ολοκληρώνει τον κύκλο του με τον ημιτελικό και τον τελικό, αντιστοίχως.

Μια εβδομάδα νωρίτερα το ριάλιτι επιβίωσης είχε 7,8%, σύμφωνα με τη Nielsen και χθες κατάφερε 6,5%.

Οι περισσότεροι και την Κυριακή έδειξαν προτίμηση σε πρωινομεσημεριανές εκπομπές.

Ενδεικτικό της αποδρομής των τηλεθεατών είναι ότι το «X Factor» εμφανίστηκε στην δέκατη θέση του Top 10 της ημέρας με τηλεθέαση μόλις 3,1%.

Η εικόνα σε επίπεδο καναλιών είναι αναλόγως χαρακτηριστική. Για παράδειγμα την Κυριακή Mega και ΑΝΤ1 είχαν μονοψήφια μερίδια τηλεθέασης. 

Η ΕΡΤ2 κατάφερε να έχει βελτιωμένη εικόνα το ΣΚ, λόγω των μεταδόσεων του Γκραν Πρι του Σίλβερστουν με τις δοκιμαστικές και κατατακτήριες βόλτες και τον αγώνα, η ΕΡΤ1 χάρη στο σε επανάληψη «Μουσικό κουτί» στο prime time και  το Open «τσίμπησε» κοινό το Σάββατο χάρη στην βραδινή ταινία «Κύματα αγάπης».

Το Mega «πήρε» την Παρασκευή, ο Alpha το Σάββατο χάρη στην «ανεβασμένη» πρωινή ζώνη με «κορυφές» τις σε επανάληψη «Οικογενειακές ιστορίες» και το ειδησεογραφικό «Σαββατοκύριακο με το Νίκο Μάνεση» και την Κυριακή ο Σκάι χάρη στην καλύτερη (συγκριτικά με την αντίστοιχη ημέρα της προπερασμένης εβδομάδας) απόδοση των πρωινών κυρίως εκπομπών Αυτιά- Καμπουράκη και του μεσημεριανού «DOT».

Διαβάστε επίσης:

Πρωτομηνιά με «βουτιά» τηλεθέασης για το Mega

ΕΡΤ για κινητοποιήσεις ΕΣΗΕΑ: Υποκρύπτουν σκοπιμότητες αν είναι «αδιέξοδες»

Αγώνες του Champions League στην πλατφόρμα της Amazon από το 2024

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 00:30