search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:29
MENU CLOSE

«Βόμβα» στα θεμέλια της κυβέρνησης Τζόνσον – Ηχηρές παραιτήσεις υπουργών

05.07.2022 20:32
Boris Jhonson_new

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ όπως έγινε γνωστό από την βρετανική κυβέρνηση με ανακοίνωση.

Λίγα λεπτά αργότερα και ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ ανακοίνωσε μέσω twitter την παραίτησή του.

Ένας από τους αντιπροέδρους του Συντηρητικού κόμματος, ο Μπιμ Αφολάμι, παραιτήθηκε επίσης από το αξίωμά του, όπως ανέφερε μέσω του Twitter η πολιτική συντάκτρια του TalkTV, Κέιτ Μακάν.

Την πληροφορία αναπαράγουν και άλλα βρετανικά μέσα ενημέρωσης και μάλιστα κάνουν λόγο για «live παραίτηση».

Ο Αφολάμι ήταν αντιπρόεδρος του κόμματος αρμόδιος για τη Νεολαία.

Ο Μπόρις Τζόνσον δέχτηκε σφοδρές επικρίσεις για τον χειρισμό της υπόθεσης του Πίντσερ ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του την περασμένη εβδομάδα με την κατηγορία ότι χάιδευε δύο άντρες σε μια ιδιωτική λέσχη μελών, αλλά τη Δευτέρα προέκυψε ότι είχε ήδη ερευνηθεί για τη συμπεριφορά του όταν εργαζόταν ως υπουργός Εξωτερικών πριν από τρία χρόνια.

OΤζόνσον παραδέχτηκε ότι «ήταν λάθος» να δώσει τον ρόλο του αναπληρωτή υπεύθυνου για την κομματική πειθαρχία στον Κρις Πίντσερ, και είπε: «Ζητώ συγγνώμη για αυτό».

Ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι έπρεπε να είχε απολύσει τον Πίντσερ όταν του είπαν για τις κατηγορίες εναντίον του όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών το 2019, αλλά αντ’ αυτού ο Τζόνσον τον διόρισε σε άλλους κυβερνητικούς ρόλους.

Όπως παρατηρούν οι αναλυτές στο Λονδίνο μετά την παραίτηση των δύο αυτών κορυφαίων στελεχών της βρετανικής κυβέρνησης o πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται στο «χείλος της κατάρρευσης». Ε

Eνώ μεγάλο ερωτηματικό παραμένει ποιοι θα είναι οι αντικαταστάτες τους σε μια εποχή όπου τα δύο αυτά υπουργεία θεωρούνται «καυτές πατάτες». Το Οικονομικών γιατί ο νέος υπουργός θα πρέπει να διαχειριστεί το ολοένα και αυξανόμενο κόστος ζωής που πλήττει κυρίως τα φτωχά κοινωνικά στρώματα της χώρας ενώ ο πληθωρισμός εξακολουθεί να καλπάζει και το Υγείας γιατί είναι σχεδόν βέβαιο ότι η πανδημία του κορωνοϊού κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει.

Η παραίτηση των δύο υπουργών ήρθε λίγο μετά την παραδοχή της Ντάουνινγκ Στριτ ότι ο πρωθυπουργός είχε «ξεχάσει» πως ενημερώθηκε το 2019 για την διεξαγωγή έρευνας για σεξουαλική παρενόχληση κατά του τότε Υφυπουργού Ευρώπης Κρις Πίντσερ.

Ο Σάτζιντ Τζάβιντ παραιτήθηκε από τη θέση του Υπουργού Υγείας, λέγοντας σε επιστολή του προς τον Μπόρις Τζόνσον ότι μετά την ψήφο εμπιστοσύνης του περασμένου μήνα «είναι σαφές για μένα ότι αυτή η κατάσταση δεν θα αλλάξει υπό την ηγεσία σας – και ως εκ τούτου έχετε χάσει την εμπιστοσύνη μου».

Από την πλευρά του ο Σουνάκ είπε πως με δισταγμό πήρε την απόφαση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι».

«Έγινε ξεκάθαρο σε μένα ότι οι προσεγγίσεις μας είναι θεμελιωδώς πολύ διαφορετικές» τόνισε ο Σουνάκ στην επιστολή του προς τον Τζόνσον.

Διαβάστε επίσης:

«Μέτωπο» με διακομματική τροπολογία βουλευτών στο Κογκρέσο κατά της πώλησης F-16 στην Τουρκία 

Ομολόγησε τη δολοφονία της δημοσιογράφου Καρουάνα Γκαλιζία σε συνέντευξη στο Reuters

Απίστευτο περιστατικό σε γαμήλιο πάρτι: Καλεσμένος κόντεψε να βάλει φωτιά, αλλά συνέχισε να χορεύει ατάραχος (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:22