search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 13:03
MENU CLOSE

Αναβάλλεται η «Μήδεια» στην Επίδαυρο – Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της στάσης εργασίας των εργαζομένων

08.07.2022 17:17
theatro-epidauros-1-new

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η διοίκηση του Εθνικού Θεάτρου προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη η στάση εργασίας που έχουν εξαγγείλει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου για σήμερα Παρασκευή 8 Ιουλίου, από τις 20:00 έως 24:00 τα μεσάνυχτα και η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ήταν η πρεμιέρα της παράστασης «Μήδεια» του Μποστ σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Η απόφαση για τη στάση εργασίας πάρθηκε μετά από τη συνάντηση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του Σωματείου Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, με επικεφαλής τον υφυπουργό Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

«Ύστερα από εξαντλητικό διάλογο και μια χρονοβόρα διαδικασία η οποία ξεκίνησε πριν από ένα μήνα με αίτημα την αναπροσαρμογή αποζημίωσης για την εκτός έδρας εργασία (10 ευρώ αύξηση στο ξενοδοχείο και 5 ευρώ για τα έξοδα διατροφής, δηλαδή από 95 ευρώ συνολική δαπάνη σήμερα στα 110 ευρώ εφεξής) και ύστερα από επίσημη ενημέρωση – διαβούλευση τόσο των διοικήσεων των Οργανισμών, όσο και του εποπτεύοντος υπουργείου Πολιτισμού (υπουργό Πολιτισμού, υφυπουργό Πολιτισμού), η αδυναμία ικανοποίησης – έστω και με μια γραπτή δήλωση – ότι τα συμφωνηθέντα σε προφορικό επίπεδο θα ικανοποιηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιουλίου (οπότε και ξεκίνησαν οι περιοδείες), δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια. Η απόφαση μας είναι η συνέχιση των κινητοποιήσεων με την πραγματοποίηση στάσης εργασίας αύριο, Παρασκευή 8 Ιουλίου, από τις 20:00 έως 24:00 τα μεσάνυχτα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Από τη στάση εργασίας εξαιρούνται οι ταμίες εισιτηρίων για την ενημέρωση και εξυπηρέτηση του κοινού» σημείωνε στην χθεσινή ανακοίνωσή του το ΣΕΗ.

«Εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς, γιατί, αφού επετεύχθη συμφωνία, τα δύο Σωματεία απειλούν να ακυρώσουν την αυριανή παράσταση. Σίγουρα όχι γιατί δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους. Άλλωστε, τα αναφέρουν στο ίδιο το δελτίο τύπου τους ως «συμφωνηθέντα». Απειλούν να την ακυρώσουν γιατί το ΥΠΠΟΑ δεν δεσμεύθηκε «με μια γραπτή δήλωση» αναφερόταν στην ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το ΣΕΗ και το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου επανήλθαν σήμερα με νέα ανακοίνωση, στην οποία καλούν το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού «σε άμεσες ενέργειες, σήμερα μέχρι τις 15:00, για να δοθεί λύση, συμπληρώνοντας την ανακοίνωσή του με την ημερομηνία κατάθεσης της τροπολογίας» που αφορά στην αύξηση της εκτός έδρας αποζημίωσης, από τα 95 ευρώ που δίνονται σήμερα στα 110 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Πακέτο 25 δισ. για την τόνωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Ένοπλες Δυνάμεις ΗΠΑ – Κίνας: Προσπάθεια να παραμείνει ανοικτός ο δίαυλος επικοινωνίας, παρά το χάσμα

Έλον Μασκ: Έγινε ξανά πατέρας διδύμων – Έχει εννιά παιδιά (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 13:03