search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 14:05
MENU CLOSE

ΕΡΤ: Τα βρήκε σκούρα ο παρουσιαστής – Πιάστηκε αδιάβαστος (Video)

08.07.2022 13:33
ERT_KTIRIO

Μπούμερανγκ γύρισε για τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ η προσπάθεια να χρεώσει σε νόμο του ΣΥΡΙΖΑ τις περικοπές συντάξεων μετά την σχετική απόφαση του ΣτΕ.

Η αρμόδια τομέαρχης του κομματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Έφη Αχτσιόγλου έδωσε αποστομωτική απάντηση στον δημοσιογράφο της δημοσιας τηλεόρασης Κώστα Παπαχλιμίντζο που υποστήριζε ότι όλα έγιναν με τον νόμο Κατρούγκαλου., όπως διαβάζουμε στο zoornalistas

Ο διάλογος ήταν αποκαλυπτικός:
Κώστας Παπαχλιμίντζος: Διαβάζω στην «Καθημερινή» ότι σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ αναγνωρίζεται δικαίωμα είσπραξης αναδρομικών για τις περικοπές στις κύριες συντάξεις σε όλους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα για χρονικό διάστημα 11 μηνών. Από τις 11 Ιουνίου 2015 έως 11 Μαΐου 2016.
Έφη Αχτσιόγλου: Ο νόμος Κατρούγκαλου πότε ήταν;
Παπαχλιμίντζος: Το 2015.

Αχτσιόγλου: Κάνετε λάθος, ήταν τον Μάιο του 2016.

Παπαχλιμίντζος: Οκ,με συγχωρείτε, έπεσα λίγους μήνες έξω.Αχτσιόγλου: Εε, όχι, δεν είναι λίγοι μήνες έξω, είναι μεγάλη διαφορά. Ποιος νόμος ίσχυε μέχρι τον Μάιο του 2016; Της ΝΔ.

Παπαχλιμίντζος: Άρα αυτό το ενδεκάμηνο έπρεπε να πάρουν τι συντάξεις που δεν πήραν;

Αχτσιόγλου: Άρα δεν αφορά τον νόμο Κατρούγκαλο. Ο νόμος Κατρούγκαλος έρχεται τον Μάιο του 2016. Άρα τι λέει η απόφαση του ΣτΕ; Ότι από τον νόμο Κατρούγκαλου και εντεύθεν έχει επιλυθεί το θέμα. Άρα ποια περίοδο αφορά; Την περίοδο που δεν ίσχυε ο νόμος Κατρούγκαλος αλλά οι νόμοι της ΝΔ. Πότε το αποφάσισε αυτό το ΣτΕ; Όταν ήταν διακυβέρνηση η ΝΔ. Άρα τι θα έπρεπε να κάνει η ΝΔ; Θα έπρεπε να αποκαταστήσει την δικιά της αδικία. Αντί να την αποκαταστήσει, έρχεται και τα περικόπτει. 

Διαβάστε επίσης

Άγριες Μέλισσες: Το τραγικό τέλος του Δούκα «λύγισε» το Twitter – Αποθεώθηκε η «Μυρσίνη» για την ερμηνεία της

Στο Kosmos FM της ΕΡΤ ο Γιώργος Πολυχρονίου

«Κλείδωσε» η πώληση του Action24

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 13:58