search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 23:24
MENU CLOSE

Ουκρανία: Τουλάχιστον έξι νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου κατοικιών στο Ντονέτσκ έπειτα από ρωσικό βομβαρδισμό

10.07.2022 12:56
Donensk_new

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 πιστεύεται ότι έχουν εγκλωβιστεί αφού ρωσικές ρουκέτες έπληξαν τετραώροφο κτίριο κατοικιών στην επαρχία Ντονέτσκ της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα αυτό να καταρρεύσει, δήλωσε ο κυβερνήτης της Περιφέρειας.

Ο κυβερνήτης Πάβλο Κιριλένκο ανέφερε στο Telegram ότι το πλήγμα εξαπολύθηκε χθες Σάββατο το βράδυ εναντίον της πόλης Τσάσιβ Γιαρ.

«Η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν έξι νεκρούς και πέντε τραυματίες στην επιφάνεια», σημείωσε.

«Τουλάχιστον 30 άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια», πρόσθεσε ο Κιριλένκο.

Δημοσιογράφοι του AFP που έφτασαν στο σημείο είδαν ότι το τετραώροφο κτίριο έχει καταρρεύσει εν μέρει και μέλη των σωστικών συνεργείων με μία μπουλντόζα να προσπαθούν ν’ απομακρύνουν τα ερείπια.

«Μέχρι στιγμής οι διασώστες έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν με δύο ανθρώπους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι», επεσήμανε ο Κιριλένκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 591 άμαχοι έχουν σκοτωθεί και 1.548 έχουν τραυματιστεί μέχρι σήμερα στην επαρχία Ντονέτσκ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τον Λευκό Οίκο για την προστασία του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση

Σρι Λάνκα: «Ζούσαν μέσα στην απόλυτη πολυτέλεια ενώ εμείς υποφέραμε» – Η οργή των διαδηλωτών στο λεηλατημένο προεδρικό μέγαρο (Videos)

Νότια Αφρική: Μακελειό με 18 νεκρούς από πυροβολισμούς σε μπαρ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 23:23