Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ο δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης, τοποθετήθηκε για την ηχορύπανση που λαμβάνει χώρα στο Γκάζι μέχρι τις 7 το πρωί.
Μιλώντας στον Real FM, 97,8, ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε χαρακτηριστικά πως «το Γκάζι δεν είναι Μύκονος».
«Ο δήμος Αθηναίων είναι στο Γκάζι και θέλω να είμαι ξεκάθαρος γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών ακολουθούν τους κανόνες, σέβονται τους νόμους και τους μόνιμους κατοίκους. Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, σε αυτές θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του ο δήμος», σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.
Επιπλέον, πρόσθεσε: «Πρακτικά, θα γίνεται σφράγιση των καταστημάτων, εξαντλούμε τα νόμιμα δικαιώματα και σφραγίζουμε τα καταστήματα. Έχει ήδη γίνει σε κάποιες περιπτώσεις και θα γίνεται όπου είναι απαραίτητο. Θα εξαντλήσουμε όποια νόμιμη δυνατότητα μας δίνει ο νόμος. Δεν θα κάνουμε πίσω».
Την απάντηση αυτή έδωσε ο Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ερωτηθείς σχετικά με την κατάσταση στο Γκάζι. Ο κ. Μπακογιάννης επισήμανε ότι οι άδειες που παρέχονται στα καταστήματα, θέτουν συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας και πουθενά, όπως χαρακτηριστικά είπε, «δεν προβλέπεται μουσική στις 6.30 και 7 το πρωί».
Σχετικά με το θέμα της ασφάλειας στην πόλη, ο Δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι από τότε που τέθηκε δημόσια το θέμα, έχει υπάρξει βελτίωση. «Βεβαίως, έχουμε ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας. Θα φανεί εκ του αποτελέσματος. Εγώ είμαι πάρα πολύ προσεκτικός στις δημόσιες μου δηλώσεις και επιλέγω συνειδητά να είμαι».
Ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά τους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. που επιτελούν το καθήκον τους κάτω από δύσκολες συνθήκες, καθώς και τους ανθρώπους της Δημοτικής Αστυνομίας. «Θα ήθελα να κρατήσετε δύο πράγματα: Πρώτον, ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους Έλληνες αστυνομικούς οι οποίοι πραγματικά καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες με τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους και με τις δυνατότητες που τους παρέχονται. Και δεύτερον, πως και ο Δήμος Αθηναίων πραγματικά έχει ξεπεράσει τις θεσμικές αρμοδιότητες του και προσπαθεί να βάλει “πλάτη”. Και αυτό το κάνουμε σε κάθε ευκαιρία και σε κάθε γειτονιά».
Διαβάστε επίσης:
Κούγιας σε Χρηστίδου – Μποσταντζόγλου: «Θα πληρώσετε και οι δύο!»
Τουρισμός για όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.