search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 12:12
MENU CLOSE

Άγιος Παΐσιος: Πλήθος πιστών στον τάφο του για προσκύνημα (Video/Photos)

12.07.2022 12:39
paisios_new

Τη μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου τιμά σήμερα, Τρίτη (12/7), η ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία.

Μάλιστα, από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου έχει συρρεύσει στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης για προσκύνημα.

Αντίστοιχες εικόνες, με εκατοντάδες κόσμου να περιμένουν στην σειρά για να προσκυνήσουν, έχουν καταγραφεί και τα προηγούμενα χρόνια την συγκεκριμένη ημερομηνία.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες των συγκεντρωμένων πιστών:

Ποιος ήταν ο Άγιος Παΐσιος

Ο Άγιος Παΐσιος έφυγε από τη ζωή το 1994 και ετάφη στη γυναικεία Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Τότε ήταν που εκτοξεύθηκε και η θαυματολογία γύρω από το όνομά του.

Η Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου είναι ένα μοναστήρι που από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 άρχισε να κτίζεται κάτω από τις δικές του οδηγίες, για να φιλοξενήσει μια αδελφότητα γυναικών μοναχών που τις είχε υπό την πνευματική του καθοδήγηση.

Ο γέροντας Παΐσιος, κατά κόσμον Αρσένιος Ενζιπίδης, (1924-1994) πήγε στο Άγιον Ορος για να μονάσει το 1954 και έγινε μοναχός πρώτα με το όνομα Αβέρκιος, για να περάσει σε μικρό χρονικό διάστημα από τις Μονές Εσφιγμένου, πολύ πριν την καταλάβουν οι Ζηλωτές και μετά στη Φιλοθέου.

Στη συνέχεια περιπλανήθηκε εκτός του Αγίου Όρους, αρχικά στην Κόνιτσα και μετά στο Σινά, και να επιστρέψει πάλι το 1964 και να μονάσει οριστικά μόνος σε ένα μικρό κελί στην περιοχή «Παναγούδα» λίγα χιλιόμετρα -με τα πόδια- από τις Καρυές. Και εκεί άρχισε να δημιουργείται μια μυθολογία γύρω από το όνομά του.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο καλόγερος «μάντευε» πράγματα, έκανε «προφητείες» περί παντός και έδινε ελπίδες για «θαύματα» σε εκείνους που έφταναν μέχρι το κελί του και αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας. 

Φωτογραφίες και βίντεο από το ekklisiaonline.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Γνωστός τραγουδιστής ο άνδρας που κρεμάστηκε στο μπάνιο του

Κιλκίς: Αδιανόητο τροχαίο με δύο νεκρούς και τέσσερις τραυματίες – Περιπολικό και ΙΧ συγκρούστηκαν με αγριογούρουνα! (video)

Πάτρα: Αποκάλυψη από τον γιατρό της Τζωρτζίνας: «Ο Μάνος Δασκαλάκης ήξερε τις υποψίες μου για έγκληματική ενέργεια»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 12:05