search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:36
MENU CLOSE

Ενεργειακή κρίση: Νέα σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για το φυσικό αέριο

14.07.2022 11:02
ypourgiko-1

Ακόμη μια σύσκεψη για την ενεργειακή κρίση υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη (14/7), στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης θα βρεθούν το κομβικό ζήτημα της επάρκειας της χώρας σε φυσικό αέριο και το ενδεχόμενο νέων μέτρων, στην περίπτωση που σταματήσει η προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Υπενθυμίζεται ότι, επικαλούμενη έργα συντήρησης, η Ρωσία έκλεισε έως τις 20 Ιουλίου τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream, την στιγμή που την Τετάρτη η Gazprom ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την καλή του λειτουργία.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, γγ Δημοσιονομικής Πολιτικής Αθανάσιος Πετραλιάς και η γγ Ενέργειας Αλέξάνδρα Σδούκου.

Από την πλευρά των φορέων της αγοράς θα συμμετέχουν ο πρόεδρος της ΡΑΕ Αθανάσιος Δαγούμας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Κωνσταντίνος Ξιφαράς, η διευθύνουσα σύμβουλος της ΔΕΣΦΑ Ρίτα Γκάλι και ο Παντελής Κάπρος καθηγητής ενεργειακής οικονομίας στο ΕΜΠ, σύμβουλος της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη καταστρώσει Plan B για να είναι έτοιμη σε περίπτωση που το χειρότερο σενάριο, αυτό της πλήρους διακοπής της ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη δηλαδή, γίνει πραγματικότητα. Σε αυτό προβλέπεται η λειτουργία πέντε μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με ντίζελ, αντί για φυσικό αέριο και τη λειτουργία τον Σεπτέμβριο και νέας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ (Πτολεμαΐδα 5).

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις Αυγούστου: Οι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Αλλαγές στη ρύθμιση αναστολής ζητούν οι προμηθευτές

Power Pass: Από αύριο οι πληρωμές – Επέκταση και στους λογαριασμούς Ιουνίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:31