search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 16:10
MENU CLOSE

Έφτασε ο Μπάιντεν στη Σαουδική Αραβία – Σε «τεντωμένο σχοινί» η επίσκεψη (Video)

15.07.2022 18:59
biden

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έφτασε στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Μετά την επίσκεψή του στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη, ο Αμερικανός πρόεδρος έφτασε σε μια χώρα που είχε χαρακτηρίσει κράτος «παρία».

Ο Μπάιντεν πραγματοποιεί αυτό το ταξίδι προσπαθώντας να εξισορροπήσει τα εθνικά συμφέροντα και τις αξίες των ΗΠΑ, όπως αναφέρουν τα περισσότερα αμερικανικά Μέσα.

 Η επιθυμία του να αντλήσει περισσότερο πετρέλαιο αλλά και οι οικοδεσπότες του να μειώσουν τις τιμές του φυσικού αερίου συγκρούεται με την προηγούμενη καταδίκη του για την αδίστακτη διακυβέρνηση του πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Εάν ο Πρόεδρος φύγει χωρίς να εξασφαλίσει μια σημαντική μεταφορά αργού στην παγκόσμια αγορά, διατρέχει ΄τον κίνδυνο να υποστεί την μεγαλύτερη πολιτική ζημιά στο εσωτερικό. Αλλά αν τα καταφέρει, θα εξοργίσει περαιτέρω τους υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που τον κατηγορούν ότι παραβιάζει τις αρχές των ΗΠΑ για βραχυπρόθεσμο πολιτικό όφελος

Σε κάθε περίπτωση, ο Μπάιντεν πρέπει να βρει έναν τρόπο να δικαιολογήσει το άνοιγμά του στον πρίγκιπα διάδοχο, τον καταπιεστικό ντε φάκτο ηγέτη της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος κατηγορήθηκε από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ότι διέταξε τη δολοφονία και τον τεμαχισμό του αρθρογράφου της Washington Post, Τζαμάλ Κασόγκι.

Διαβάστε επίσης:

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 15:54