search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 15:19
MENU CLOSE

ΕΡΤ1: Σε σκέψεις για το πρωινό – Τα πρόσωπα που εξετάζονται για το ΣΚ

21.07.2022 10:38
ERT-new

Με μικρή δόση σκεπτικισμού συνεχίζονται οι επαφές και οι συζητήσεις για την ενδεχόμενη επάνοδο της Ρούλας Κορομηλά στις κρατικές τηλεσυχνότητες με καθημερινή πρωινή δίωρη εκπομπή, κατά παροικούντες το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Η καλή διάθεση και πρόθεση μπορεί να υπάρχουν από τις δύο πλευρές, πολλά εν τέλει είναι πιθανόν να κριθούν σε λεπτομέρειες, οι οποίες δεν είναι και λίγες, περιγράφουν οι ίδιοι άνθρωποι.

Είναι αποκρυσταλλωμένο πάντως  στους σχεδιασμούς της νέας σεζόν για την ΕΡΤ1 ότι θα υπάρχει πρωινάδικο, σε λογική εντελώς διαφορετική από αυτού του είδους εκπομπή που προσφέρουν τα ιδιωτικά κανάλια.

Την πρόκληση που πηγάζει από τη διαφορετική φιλοσοφία που θέλουν να κομίζει το νέο πρωινό ενημερωτικοψυχαγωγικό πρόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης συζητούν και επεξεργάζονται στελέχη της αυτό το διάστημα και στις επαφές που έχουν με την Κορομηλά.

Παράλληλα στους σχεδιασμούς υπάρχει ένα ακόμα δίωρο πρωινό, για το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου, στην ίδια λογική, με δίδυμο παρουσιαστών.

Οι συζητήσεις  στα ΕΡΤικά γραφεία προσανατολίζονται στην αξιοποίηση της Ζωής Κρονάκη και το Δημήτρη Γιαγτζόγλου, κατ’ αρχάς.

Με κινήσεις σαν αυτές, διαφαίνεται  πρόθεση της διοίκησης της εταιρείας, να μετατοπίσει το κέντρο βάρους της ενημέρωσης, με την οποία είναι ταυτισμένη η ΕΡΤ1, προς τέταρτο κανάλι του κρατικού μιντιακού οργανισμού, το ΕΡΤNews.

Πρόθεση των ρυθμιστικών κεφαλών της Μεσογείων 432 είναι το αμιγώς ειδησεογραφικό κανάλι να εκπέμψει επισήμως με πλήρες και νέο πρόγραμμα  στις αρχές Σεπτεμβρίου (με πιθανή ημερομηνία τις 5 του μήνα).

Πάντως ο Γιώργος Κουβαράς από τον Σεπτέμβριο θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ1 τις καθημερινές από Δευτέρα έως Πέμπτη και ο Απόστολος Μαγγηριάδης θα είναι ο κεντρικός παρουσιαστής τα Παρασκευοσαββατοκύριακα.

Η διαφορά μεταξύ ΕΡΤNews και ΕΡΤ1, σε άμεσα εύληπτο επίπεδο θα ορίζεται από την «εικόνα».

Το ΕΡΤNews θα εκπέμπει εικόνα σε λογική και αισθητική σαν εκείνη του ειδησεογραφικού δικτύου Bloomberg.

Θα έχει δηλαδή, γραμμή με ροή ειδήσεων σε τίτλους, άλλα «κρόουλ» με άλλες πληροφορίες επίσης σε τίτλους, πιθνανόν και γραφικά, σύμφωνα με πρώτες σκέψεις που έχουν εκφραστεί στα επιτελικά γραφεία της ΕΡΤ.

Πολλά όμως ως προς τη διαμόρφωση δομής προγράμματος δεν έχουν λάβει σχήμα και παραμένουν -τουλάχιστον αυτή τη χρονική στιγμή- σε επίπεδο σκέψεων και προθέσεων. 

Διαβάστε επίσης:

ΑΝΤ1: «Κλείδωσε» η πρεμιέρα των «Ράδιο Αρβύλα» – Πότε επιστρέφουν

Μην χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη 21 Ιουλίου

H τηλεθέαση το βράδυ της πυρκαγιάς στην Πεντέλη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 15:06