search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 11:37
MENU CLOSE

Ιταλία: Ο πρόεδρος Ματαρέλα διέλυσε το κοινοβούλιο – Η ημερομηνία των εκλογών

21.07.2022 19:10
dragki-italia-1-new

Ο Ιταλός πρόεδρος που έκανε νωρίτερα σήμερα αποδεκτή την παραίτηση του Μάριο Ντράγκι, διέλυσε το κοινοβούλιο, ανοίγοντας τον δρόμο για πρόωρες εκλογές, μετέδωσε την Πέμπτη η κρατική τηλεόραση RAI.

«Η πολιτική κατάσταση οδήγησε σε αυτήν την απόφαση», είπε ο Ματαρέλα σε σύντομo τηλεοπτικό μήνυμα, λίγες ώρες αφότου ο Ντράγκι υπέβαλε την παραίτησή του στην τελευταία πολιτική κρίση της Ιταλίας.

Ο Ιταλός πρόεδρος εκτιμά ότι «δεν υπάρχουν προοπτικές για τη σύσταση μιας νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας», μέχρι το τέλος της παρούσας νομοθετικής περιόδου. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι πρέπει να εφαρμοστεί εντός των καθορισμένων χρονικών ορίων το Σχέδιο Ανάκαμψης της χώρας, να καταπολεμηθεί η πανδημία κορωνοϊού και «να ολοκληρωθεί μια σειρά διαδικασιών προς το συμφέρον της Ιταλίας».

Σύμφωνα με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν νωρίτερα απ΄ότι πίστευαν μέχρι το μεσημέρι πολλοί αναλυτές. Το Συμβούλιο των Υπουργών όρισε ως ημερομηνία των εκλογών την 25η Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Λιζ Τρας: Η νέα «Σιδηρά Κυρία» της Βρετανίας φαβορί για τη διαδοχή Τζόνσον (Photos/Videos)

Θετικός στον κορωνοϊό ο Τζο Μπάιντεν

Τσαβούσογλου: «Τι εννοείτε όταν λέτε ελληνικός εναέριος χώρος; – Με 6 μίλια χωρικά ύδατα ζητούν εναέριο χώρο 10 μιλίων»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 11:33