ΤΡΙΤΗ 21.10.2025 15:46
MENU CLOSE

Χοιρινή τηγανιά με λαχανικά στο πήλινο

26.07.2022 06:00

Ένα πεντανόστιμος ελληνικός μεζές με χοιρινό, μανιτάρια και πιπεριές που μπορεί να μαγειρευτεί σε μαντεμένιο σκεύος εξ ολοκλήρου ή να σοταριστεί σε τηγάνι και να τελειώσει σε πήλινο στο φούρνο.

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα σκεύος που μπαίνει στο φούρνο ή σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το χοιρινό, τηγανίζοντάς το μέχρι να ροδίσει. Ανακατεύοντας περιοδικά, μόλις εξατμιστούν τα υγρά από το κρέας, προσθέστε τις πιπεριές και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά.

Στη συνέχεια βάλτε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και συνεχίστε το τσιγάρισμα, αναδεύοντας συνεχώς. Βάλτε τέλος και την καυτερή πιπερίτσα, αν χρησιμοποιήσετε. Συνεχίστε ρίχνοντας το κρασί και περιμένετε περίπου ένα λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ που έχετε διαλύσει στο νερό και αλατοπιπερώστε. Αφήστε να πάρει μια βράση το φαγητό και μεταφέρετέ το (να είναι το κατάλληλο σκεύος) στο φούρνο ή βάλτε το σε πήλινο.

Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το κρέας και να λιώνει. Λίγο πριν το τέλος, πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε με ρύζι, πατάτες τηγανητές ή σκέτο με φρέσκο ζυμωτό ψωμί.

Διαβάστε επίσης:

Αφράτο κέικ μήλου με νουτέλα

Τραγανές τηγανητές μπάμιες

Εύκολα και γρήγορα μάφιν με τα ώριμα βερίκοκα της εποχής

ΤΡΙΤΗ 21.10.2025 15:42
Exit mobile version