search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:10
MENU CLOSE

ΕΡΤNews: Επίσημη έναρξη από τις 5 Σεπτεμβρίου

26.07.2022 12:03
ert new

Τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου θα κάνει επισήμως την εκκίνηση του το- τέταρτο- αμιγώς ειδησεογραφικό κανάλι της ΕΡΤ, το ΕΡΤΝews, αναφέρουν κύκλοι του Ραδιομεγάρου, επιβεβαιώνοντας προηγούμενο δημοσίευμα του topontiki.gr.

To νέο κανάλι θα αποτελεί στο εξής τη «σημαία» του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα καθώς «βαρόμετρο» στην τηλεοπτική πιάτσα είναι η ενημέρωση, όσο καλή και αν είναι η ψυχαγωγία μέσω της ελληνικής μυθοπλασίας.

Η υλοποίηση σχεδιασμών και αποφάσεων φαίνεται να εξελίσσονται με πιο γρήγορους ρυθμούς.

Ο κύριος όγκος ενημέρωσης μετατοπίζεται στο ΕΡΤNews και η ΕΡΤ1- διατηρώντας ενημερωτικά χαρακτηριστικά- μετατρέπεται σε πιο πολυσυλλεκτικό κανάλι, αναφέρουν στο toponitiki.gr οι ίδιοι- καλά ενημερωμένοι- τηλεοπτικοί περι την ΕΡΤ κύκλοι.

Δελτία και εκπομπές

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου η πρωινή ζώνη 06.00- 10.00 με τους Χριστίνα Βίδου- Κώστα Παπαχλιμίτζο περνά στο ΕΡΤNews με ταυτόχρονη μετάδοση από την ΕΡΤ1.

Δελτία ειδήσεων θα μεταδίδονται στις 12.00, 15.00, 18.15 (και για τηλεθεατές με προβλήματα ακοής) και 21.00.

Το κεντρικό δελτίο (21.00) ταυτισμένο πλέον με το ΕΡΤNews, θα το παρουσιάζουν, ως γνωστόν, οι Γιώργος Κουβαράς (Δευτέρα με Πέμπτη) και Απόστολος Μαγγηριάδης (Παρασκευή με Κυριακή) με ταυτόχρονη μετάδοση από την ΕΡΤ1.

Οι δύο δημοσιογράφοι θα παρουσιάζουν από μία εκπομπή πολιτικής επικαιρότητας στο ειδησεογραφικό κανάλι και επίσης από μία ο καθένας στην ΕΡΤ1.

Η Αντριάνα Παρασκευοπούλου θα παρουσιάζει το δελτίο των 15.00 ενώ ο Ηλίας Σιακαντάρης αναλαμβάνει καθημερινή ζώνη (20.00-21.00) με θέματα από την διεθνή ειδησεογραφία.

Κατά τους σχεδιασμούς θα υπάρχουν «ένθετα» στη ροή ενημέρωσης μεταξύ για την οικονομία, τις επιχειρήσεις, τις αγορές, το περιβάλλον, η μορφή τον οποίων σχηματοποιείται αυτό το διάστημα.

Η ΕΡΤ3 και το Euronews

Ταυτόχρονα οι επιτελείς του Ραδιομεγάρου είναι σε συζήτηση με την ΕΡΤ3 ώστε το κανάλι της Θεσσαλονίκης «να έχει πιο ενεργό στα δελτία ειδήσεων με θέματα από την περιφέρεια και ρεπορτάζ από τα Βαλκάνια».

Εξετάζεται η θεματολογία της ΕΡΤ3 να διοχετεύεται καταρχάς στο απογευματινό δελτίο (18.15) του ΕΡΤNews.

Στην 24ωρη ροή προγράμματος, πρόθεση της ΕΡΤ είναι, το ΕΡΤNews να βγάζει στον αέρα και σε καθημερινή βάση 18 ώρες ζωντανό πρόγραμμα, θα ενισχύεται από υλικό που θα παίρνει από το Euronews στο πλαίσιο της σύμβασης συνεργασίας με την ελληνική υπηρεσία του ευρωπαϊκού ραδιοτηλεοπτικού ειδησεογραφικού οργανισμού, η οποία βρίσκεται σε ισχύ ήδη από τις 15 Ιουνίου και με διάρκεια για τουλάχιστον ένα έτος.

Το οπτικοακουστικό υλικό από το Euronews θα διαμοιράζεται και θα αναπτύσσεται σε τέσσερις ωριαίας, διάρκειας, ζώνες.

«No comment»

Από το ειδησεογραφικό κανάλι της ΕΡΤ θα μεταδίδονται  δελτία ειδήσεων του μητρικού ευρωπαϊκού τηλεοπτικού οργανισμού, της ελληνικής υπηρεσίας, υλικό από την ενότητα «No comment» σήμα κατατεθέν του Euronews, εκπομπές πολιτιστικού και τουριστικού περιεχομένου αλλά και μεγάλες συνεντεύξεις προσωπικοτήτων από το φάσμα της πολιτικής, του πολιτισμού, της οικονομίας.

Τονίζεται επίσης ότι το δημοσιογραφικό δυναμικό της εταιρείας θα αξιοποιηθεί στο 100% και καθώς ο όγκος παραγωγής ειδήσεων και ενημερωτικού περιεχομένου θα αυξηθεί, η εταιρεία θα προχωρήσει σε στοχευμένες προσθήκες, όπως για παράδειγμα η πρόσφατη εκκίνηση συνεργασίας με την Σοφία Παπαϊωάννου για 15ήμερη εκπομπή έρευνας, ενώ ήδη έχουν προκηρυχθεί θέσεις με σχετικές προσκλήσεις ενδιαφέροντος σε διάφορες ειδικότητες.

Η διαφορά μεταξύ ΕΡΤNews και ΕΡΤ1, σε άμεσα εύληπτο επίπεδο θα ορίζεται από την «εικόνα».

Πρώτο στο τηλεκοντρόλ με διακριτή εικόνα

Το ΕΡΤNews θα εκπέμπει εικόνα σε λογική και αισθητική σαν εκείνη του ειδησεογραφικού δικτύου Bloomberg.

Θα έχει δηλαδή, «γραμμή» με ροή ειδήσεων σε τίτλους, άλλα «κρόουλ» με άλλες πληροφορίες επίσης σε τίτλους, πιθανόν και γραφικά, σύμφωνα με πρώτες σκέψεις που έχουν εκφραστεί στα επιτελικά γραφεία της ΕΡΤ.

Ταυτόχρονα θα γίνουν ανακατατάξεις των κρατικών καναλιών στον πολυπλέκτη με αλλαγές στην αντιστοίχιση τους στο τηλεκοντρόλ.

Από τις 5 Σεπτεμβρίου το ΕΡΤNews θα εκπέμπει στη συχνότητα που αυτή τη στιγμή «πιάνουμε» την ΕΡΤ1.

Η ΕΡΤ1 θα «μετακινηθεί» στην συχνότητα της ΕΡΤHD και εν τέλει στο τηλεκοντρόλ η σειρά των κρατικών καναλιών θα πάει ως εξής: ΕΡΤNews στο πλήκτρο 1, ΕΡΤ1 στο 2, ΕΡΤ2 στο πλήκτρο 3 και ΕΡΤ3 στο τέταρτο «κουμπί» του τηλεκοντρόλ. Θα έπεται το κανάλι της Βουλής.

Το ΕΡΤNews υπήρχε από καιρό στο μπίζνες πλαν της εταιρείας, υπογραμμίζουν κύκλοι της ΕΡΤ, με πρόθεση- από τότε- λανσαρίσματος το φθινόπωρο του 2022,, αλλά η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία επέδρασε ως επιταχυντής εξελίξεις στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Διαβάστε επίσης

Τηλεθέαση: Διακοπές και από την ΤV (Πίνακας)

Google Doodle: Η Google τιμά το εθνικό μουσικό όργανο του Τρινιντάντ και Τομπάγκο (Video)

Απώλειες τηλεθέασης έως 30% έφθασαν να σημειώνουν τα κανάλια το ΠΣΚ


google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:09