search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 12:53
MENU CLOSE

Βρέθηκε το μεγαλύτερο ροζ διαμάντι των τελευταίων 300 ετών – Σε ορυχείο στην Αγκόλα (Video)

28.07.2022 11:27
pink diamond

Είναι το μεγαλύτερο ροζ διαμάντι που έχει βρεθεί τα τελευταία 300 χρόνια και το όνομα αυτού «Lulo Rose». Βρέθηκε από αδαμαντωρύχους στην Ανγκόλα και εκτιμάται ότι όταν δημοπρατηθεί θα πιάσει υψηλή τιμή λόγω του μεγέθους και του χρώματός του.

Το διαμάντι «Lulo Rose» είναι 170 καρατίων και βρέθηκε στο αδαμαντωρυχείο Λούλο της εταιρίας  Lucapa Company, που είναι ένα αλλουβιακό ορυχείο, δηλαδή το διαμάντι εντοπίστηκε σε κοίτη ποταμού.

«Μόνο ένα στα 10.000 διαμάντια είναι ροζ. Άρα είναι σίγουρο πως πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο κομμάτι και μάλιστα σε τόσο μεγάλο μέγεθος», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Στίβεν Γουέδεραλ στο πρακτορείο Associated Press.

 «Όταν βρίσκεις τόσο υψηλής αξίας διαμάντια εντείνεται ο ενθουσιασμός μας για τον εντοπισμό της πρωταρχικής πηγής», πρόσθεσε ο Στίβεν Γουέδεραλ, εξηγώντας ότι τώρα «αναζητούνται οι στήλες κιμπερλίτη, που φέρνουν τέτοια διαμάντια στην επιφάνεια». Ο Κιμπερλίτης είναι ένα πυριγενές πέτρωμα και θεωρείται η κύρια μήτρα υποδοχής για τα διαμάντια.

Στο συγκεκριμένο ορυχείο εργάζονται περίπου 400 άνθρωποι, οι οποίοι έχουν βρει τα δύο μεγαλύτερα διαμάντια που έχουν βρεθεί ποτέ στην Ανγκόλα, από τα οποία το ένα είναι 404 καρατίων.

Το διαμάντι «Lulo» είναι το πέμπτο μεγαλύτερο διαμάντι που έχει βρεθεί στο ορυχείο και θα πουληθεί από την κρατική εταιρία διαμαντιών της Ανγκόλας, την Sodiam.

Η αφρικανική χώρα είναι μέσα στους 10 μεγαλύτερους παραγωγούς διαμαντιών στον κόσμο.

Ο υπουργός ορυκτών, πετρελαίου και φυσικού αερίου, Ντιαμαντίνο Αζεβέδο δήλωσε ότι «αυτό το  ιδιαίτερο ροζ διαμάντι που ανακαλύφθηκε από την Λούλο αποδεικνύει ότι η Ανγκόλα είναι ένας σημαντικός παίκτης στην παγκόσμια αγορά διαμαντιών και δείχνει τις δυνατότητες για όσους επενδύουν στην διευρυνόμενη βιομηχανία εξόρυξης διαμαντιών».

Διαβάστε επίσης:

Τζέιμς Λάβλοκ: Έφυγε από τη ζωή ο «πατέρας» της οικολογίας (Photos/Videos)

«Λεφτά Γερμανών φορολογουμένων πάνε για ελληνικά ψυγεία» – Ξανά στο στόχαστρο η Ελλάδα από την Bild

Ο Ζελένσκι ελπίζει ότι ο Μπόρις Τζόνσον δεν θα «εξαφανιστεί» από τη δημόσια ζωή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 12:51