search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:41
MENU CLOSE

Το ΕΡΤNews και οι σχεδιασμοί για την ΕΡΤ1

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2240
28/07/22
30.07.2022 06:00
ert new

Σε περίοδο υλοποίησης σχεδιασμών για το επίσημο λανσάρισμα του ΕΡΤNews έχει εισέλθει η κρατική ραδιοτηλεόραση με παράλληλη αναδιάταξη της ΕΡΤ1, η οποία μετασχηματίζεται σε ψυχαγωγικό αλλά με διακριτά ενημερωτικά χαρακτηριστικά κανάλι, δικαιολογώντας τον χαρακτηρισμό «πολυσυλλεκτικό».

Από τις 5 Σεπτεμβρίου το βάρος της ενημέρωσης θα σηκώνει το ΕΡΤNews, με παρουσιαστές στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων τους Γιώργο Κουβαρά (Δευτέρα με Πέμπτη) και Απόστολο Μαγγηριάδη (Παρασκευή με Κυριακή).

Στόχος της γενικής διεύθυνσης ειδήσεων – ενημέρωσης είναι ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός από τον Σεπτέμβριο να παρέχει στους τηλεθεατές μέσω ΕΡΤNews 18 ώρες ζωντανού ενημερωτικού προγράμματος, διαρκούς ροής, από δέκα που εκπέμπει σήμερα.

Για τον λόγο αυτό θα αξιοποιηθεί στο έπακρο όλο το δημοσιογραφικό δυναμικό του οργανισμού, θα γίνουν ενισχυτικές κινήσεις, όπου χρειάζεται, με συνεργασίες για εκπομπές, όπως αυτή με τη Σοφία Παπαϊωάννου, που προσφάτως ανακοινώθηκε (η συμφωνία αφορά εκπομπή έρευνας ανά 15 ημέρες). Επίσης από μία εκπομπή πολιτικής επικαιρότητας θα παρουσιάζουν οι Γιώργος Κουβαράς και Απόστολος Μαγγηριάδης και στο ΕΡΤNews και στην ΕΡΤ1, αναφέρουν κύκλοι του Ραδιομεγάρου.

Το επόμενο διάστημα θα οριστικοποιηθεί και η συμμετοχή-συνεισφορά της ΕΡΤ3 στο «πρότζεκτ» του ΕΡΤNews. Στις προθέσεις των επιτελικών της ΕΡΤ είναι το δημοσιογραφικό δυναμικό της ΕΡΤ3 να δίνει μέσα από ρεπορτάζ τον παλμό των εξελίξεων σε περιφέρεια και Βαλκάνια. Εξετάζεται η θεματολογία της ΕΡΤ3 να βγαίνει στον αέρα κατ’ αρχάς από το απογευματινό δελτίο ειδήσεων (στις 18:15) του ειδησεογραφικού καναλιού του φορέα, μαζί με την ενημέρωση στη νοηματική γλώσσα, σε διακριτή ενότητα.

Παράλληλα, ετοιμάζονται εκπομπές για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, το περιβάλλον, τις διεθνείς εξελίξεις (από τον Ηλία Σιακαντάρη σε καθημερινή βάση).

Επίσης, σε τέσσερις διακριτές ζώνες μέσα στο ΕΡΤNews θα αναπτύσσεται η συνεργασία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης με την ελληνική υπηρεσία του Euronews, η οποία άρχισε στις 15 Ιουνίου, με ορίζοντα διάρκειας τουλάχιστον ενός έτους. Από το ειδησεογραφικό κανάλι της ΕΡΤ θα μεταδίδονται δελτία ειδήσεων του μητρικού ευρωπαϊκού τηλεοπτικού οργανισμού, της ελληνικής υπηρεσίας, υλικό από την ενότητα «No comment» – σήμα κατατεθέν του Euronews –, εκπομπές πολιτιστικού και ταξιδιωτικού περιεχομένου αλλά και μεγάλες συνεντεύξεις προσωπικοτήτων από το φάσμα της πολιτικής, του πολιτισμού, της οικονομίας.

Στο μεταξύ, πλησιάζει η στιγμή ανακοίνωσης του νέου διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, με τον Τζόνι Καλημέρη να θεωρείται το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Παράλληλα, προχωρούν οι σχεδιασμοί για την ΕΡΤ1. Ο ψυχαγωγικός τομέας της (σειρές ελληνικής μυθοπλασίας, τηλεπαιχνίδια κ.λπ.) είναι γνωστός.

Την πρωινή ενημερωτική ζώνη (06.00 – 10.00) θα αναλάβουν οι Κώστας Παπαχλιμίντζος και Χριστίνα Βίδου και θα ακολουθεί ένα ψυχαγωγικο-ενημερωτικό – πιθανόν – δίωρο, το οποίο μέχρι στιγμής δεν είναι βέβαιο αν θα αναλάβει η Ρούλα Κορομηλά, επιστρέφοντας έτσι εκεί από όπου άρχισε την τηλεοπτική καριέρα της. 

Η αρχική θετική διάθεση εξελίχθηκε, τις τελευταίες ημέρες, σε σκεπτικισμό και μάλλον το σενάριο η Κορομηλά να κρατά το τιμόνι της πρωινής ψυχαγωγικής εκπομπής στην ΕΡΤ1 «χάνει έδαφος», λένε γνώστες των εξελίξεων στο Ραδιομέγαρο.

Από την άλλη, εξετάζεται η αξιοποίηση του Φώτη Σεργουλόπουλου, ο οποίος ενδιαφέρεται μεν να διευρύνει τη συνεργασία του με την ΕΡΤ (παίζει στη σειρά «Χαιρέτα μου τον πλάτανο»), θα προτιμούσε όμως να παρουσιάζει εκπομπή στη νυχτερινή ζώνη προγράμματος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν συζητά με το κανάλι κάθε άλλη πρόταση.

Ιδανικά, στην ΕΡΤ θα ήθελαν μια εκπομπή με δίδυμο από παρουσιάστριες στην πρωινή ψυχαγωγική ζώνη, σαν το «10 με 2», που παρουσίαζαν η (αείμνηστη) Ρίκα Βαγιάννη και η Πόπη Τσαπανίδου το μακρινό 2004.

Στο μεταξύ, γνωστοποιήθηκε ατύπως ότι η Ζωή Κρονάκη και ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου θα είναι το δίδυμο που θα αναλάβει το ψυχαγωγικο-ενημερωτικό του σταθμού τα Σαββατοκύριακα, με ανοιχτό το ενδεχόμενο, όπως εκτιμούν κάποιοι, να αξιοποιηθούν στο καθημερινό πρόγραμμα του καναλιού σε περίπτωση που οι αρχικοί σχεδιασμοί και οι εναλλακτικές δεν ευοδωθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Κρατά τα «δυνατά» χαρτιά του για αργότερα

Πλειστηριασμοί από Σεπτέμβρη

Το «στενό κοστούμι» για τον χειμώνα – Ακρίβεια και ενέργεια τα μεγάλα «αγκάθια» για την κυβέρνηση το επόμενο διάστημα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:39