search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 06:48
MENU CLOSE

Ταϊβάν: Με… κομμένη την ανάσα χιλιάδες χρήστες παρακολούθησαν το αεροσκάφος που μετέφερε την Πελόζι

02.08.2022 17:37
pelosi-new

Χιλιάδες χρήστες παρακολούθησαν τη διαδρομή του αεροσκάφους στο οποίο επεβαινε η Νάνσι Πελόζι, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν τελικά προσγειωθεί στην Ταϊβάν σε μια επίσκεψη που έχει προκαλέσει την οργή του Πεκίνου.

Μέχρι χθες ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να αποκαλύψει εάν η κα. Πελόζι θα επισκεφθεί την Ταϊβάν στο πλαίσιο της ασιατικής περιοδείας της, ενώ διαρροές από αξιωματούχους της Ταϊπέι την ήθελαν να προσγειώνεται σήμερα στο νησί και να συναντάται αργότερα με αξιωματούχους.

Μάλιστα, σύμφωνα με χρήστες των social media, την ώρα που το αεροσκάφος άρχισε τη διαδικασία της προσγείωσης, σειρήνες ήχησαν στην Κίνα.

https://twitter.com/MilitaryNWS/status/1554475398267904000

Την πορεία του «SPAR19» παρακολούθησαν σχεδόν 300.000 χρήστες, σύμφωνα με το FlightRadar24 και είναι το αεροσκάφος που έχει συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Η πτήση SPAR19 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Σουμπάνγκ της Κουάλα Λουμπούρ περίπου στις 15.40, αλλά κατευθύνθηκε ανατολικά προς το νησί Βόρνεο αντί για βορειοανατολικά προς την Ταϊβάν, εντείνοντας το μυστήριο.

Έφτασε στην Ταϊβάν η Πελόζι

Το αεροσκάφος που μεταφέρει την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι προσγειώθηκε στην Ταϊβάν, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσαν ΜΜΕ.

«Κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη Su-35 διασχίζουν τα στενά της Ταϊβάν», που χωρίζουν την ηπειρωτική Κίνα από το νησί που διεκδικείται από το Πεκίνο, μετέδωσε νωρίτερα η κινεζική κρατική τηλεόραση CGTN.

Η επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν θεωρείται σοβαρή πρόκληση από την Κίνα η οποία μπορεί να επιδεινώσει τις εντάσεις μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον.

«Η αλληλεγγύη της Αμερικής προς τον λαό της Ταϊβάν είναι πιο σημαντική από ποτέ»

Η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι έφτασε σήμερα στην Ταϊβάν με ένα σαφές μήνυμα για την Κίνα, λέγοντας ότι η δέσμευση των ΗΠΑ για μια δημοκρατική Ταϊβάν είναι πιο σημαντική από ποτέ.

«Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Κογκρέσου μας στην Ταϊβάν τιμά την ακλόνητη δέσμευση της Αμερικής να υποστηρίξει τη ζωντανή δημοκρατία της Ταϊβάν», είπε η Πελόζι σε δήλωση λίγο μετά την προσγείωση του αεροσκάφους που την μετέφερε.

«Η αλληλεγγύη της Αμερικής προς τους 23 εκατομμύρια ανθρώπους της Ταϊβάν είναι πιο σημαντική σήμερα από ποτέ, καθώς ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια επιλογή μεταξύ απολυταρχίας και δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ δεν έχουν το DNA του Ζαουάχρι (Video)

Ρωσία: Το Ανώτατο Δικαστήριο χαρακτήρισε «τρομοκρατική οργάνωση» το Τάγμα Αζόφ

Τζόνι Ντεπ: Πάσχει από στυτική δυσλειτουργία, ισχυρίζονται οι δικηγόροι της Άμπερ Χερντ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 02:44