search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 21:36
MENU CLOSE

Φωτιά στη Νέα Πέραμο: Βελτιωμένη η εικόνα – Άνοιξε η Εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου (Photos/Video)

05.08.2022 14:51
neaperamos

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση στη φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής (5/8) σε δασική έκταση, στο Λουτρόπυργο Νέας Περάμου.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η εικόνα από τη φωτιά είναι καλύτερη, ωστόσο στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Νωρίτερα, κάτοικοι της περιοχής Άνω Βλυχάδα στη Νέα Πέραμο έλαβαν μήνυμα από το 112 για να εγκαταλείψουν την περιοχή, καθώς η φωτιά, που ξεκίνησε από την περιοχή του Λουτρόπυργου, είχε πάρει επικίνδυνες διαστάσεις. 

Στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 για εναέριο συντονισμό, και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν, επίσης, υδροφόρες ΟΤΑ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής αναμένεται νέα ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή. 

Άνοιξε η Εθνική Οδός

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι άνοιξε από την μεσαία και την αριστερή λωρίδα η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική οδό Αθηνών-Κόρινθο στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Επίσης, διεκόπη για λίγη ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων και στην επαρχιακή οδό Μεγάρων Περαχώρας, στο ρεύμα προς Κόρινθο, από τη συμβολή της με την Παλαιά Εθνική Οδό. Η κίνηση στη συγκεκριμένη επαρχιακή οδό αποκαταστάθηκε λίγο πριν τη μια το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει σε παράδρομο στον Λουτρόπυργο Νέας Περάμου, στη δυτική πλευρά της Εθνικής Οδού.

Προσθαλάσσωση Air Tractor

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης ένα πυροσβεστικό Air Tractor προχώρησε σε αναγκαστική προσθαλάσσωση. Και οι δυο χειριστές του πυροσβεστικού αεροσκάφους είναι καλά στην υγεία τους, το οποίο κατέπεσε στην θάλασσα περιοχή ανοικτά της Σαλαμίνας.

Το πυροσβεστικό αεροσκάφος κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, κατέπεσε στην θαλάσσια περιοχή, βόρεια της Σαλαμίνας. Οι δύο χειριστές κατάφεραν και βγήκαν σώοι από το αεροπλάνο προτού αυτό βυθιστεί και ένα ταχύπλοο που έπλεε στην περιοχή τους περισυνέλεξε.

Οι πιλότοι, φέρουν ελαφρά τραύματα και εξετάζονται από ιατρούς. Δύο σκάφη του Λιμενικού κατέφθασαν στο σημείο της πτώσης και συμμετέχουν στις έρευνες για τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση του αεροσκάφους.

Διαβάστε επίσης:

Θάνος Πλεύρης: Το φθινόπωρο έρχονται τα νέα εμβόλια για την Όμικρον στη χώρα μας

Περιστέρι: Έτοιμος να παραδοθεί ο καταζητούμενος για τη δολοφονία της Νικολέτας (video)

Κυψέλη: Μόνοι και αβοήθητοι πέθαναν οι ηλικιωμένοι (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42