search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:24
MENU CLOSE

Διονύσης Σιμόπουλος: Το «αντίο» του Πρύτανη του Πολυτεχνείου

08.08.2022 10:25
simopoulos new

Ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ανδρέας Μπουντουβής αποχαιρετά με μήνυμά του τον σπουδαίο επιστήμονα Διονύση Σιμόπουλο ο οποίος όπως είναι γνωστό πέθανε σε ηλικία 79 ετών, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο,

«Ο Διονύσης Σιμόπουλος υπήρξε σημαντική, πολύπλευρη προσωπικότητα. Ως διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου άφησε σπουδαία παρακαταθήκη προσφοράς μέσω της ηγετικής συμβολής του στην αστρονομική εκπαίδευση στη χώρα μας» αναφέρει ο πρύτανης και συνεχίζει:

«Η ικανότητά του να καθιστά κατανοητά στο ευρύ κοινό περίπλοκα μεν αλλά  με ευρύτερο ενδιαφέρον θέματα αστρονομίας και το κύρος που είχε αποκτήσει ο μεστός δημόσιος λόγος του, είχαν έρεισμα την επιστημονική του επάρκεια και τη συνολική εξαιρετική συγκρότησή του.  

Η γνωριμία μου με τον εκ καταγωγής συμπατριώτη μου ήταν σημαντική για την καλλιέργειά μου ως εκπαιδευτικού. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του καθώς επίσης και στο Ίδρυμα Ευγενίδου για την απώλεια του εξέχοντος επιστημονικού στελέχους του.»

Ποιος ήταν ο Διονύσης Σιμόπουλος

Ο Διονύσης Σιμόπουλος γεννήθηκε στα Γιάννενα στις 8 Μαρτίου 1943 (καταγωγή Γρύλλος, Ηλείας) αλλά μεγάλωσε στην Πάτρα.

Από τον Ιανουάριο του 1963 έως τον Δεκέμβριο 1972 σπούδασε Πολιτική Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα των ΗΠΑ στο Μπατόν Ρουζ. Την ίδια περίοδο του απενεμήθησαν διάφορα βραβεία και τιμητικές διακρίσεις σε θέματα ομιλιών και επικοινωνίας.

Ήταν παντρεμένος με την Κάρεν-Λουϊζα Πήτερσον και μαζί είχαν αποκτήσει τρία παιδιά.

Ο Διονύσης Σιμόπουλος ήταν επίτιμος διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανηταρίου, βραβευμένος για τη συνεισφορά του στην αστρονομική εκπαίδευση, με σημαντική συγγραφική και δημοσιογραφική δραστηριότητα στον Τύπο, στην τηλεόραση και σε θεάματα πολυμέσων και ως σεναριογράφος σε ενημερωτικές εκπομπές.

Διαβάστε επίσης

Θρίλερ στο Σούνιο – Αγνοούνται δύο κολυμβητές

Κοζάνη: Βρήκαν φίδι πίσω από τον καναπέ τους (Photos/Video)

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα 8 Αυγούστου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:24