search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:58
MENU CLOSE

Κολομβία: Ο Γκουστάβο Πέτρο ορκίσθηκε Πρόεδρος

08.08.2022 00:33
Gustavo Petro_new

Ο πρώτος αριστερός Πρόεδρος της Κολομβίας, Γκουστάβο Πέτρο ορκίσθηκε ενώπιον εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που παρευρέθηκαν στην τελετή ανάληψης των καθηκόντων του στην Μπογκοτά.

«Ορκίζομαι ενώπιον του Θεού και υπόσχομαι στον λαό να σέβομαι πιστά το Σύνταγμα και τους νόμους της Κολομβίας», δήλωσε ο 62χρονος πρώην Γερουσιαστής και πρώην αντάρτης.

Ο Πέτρο, που διαδέχθηκε τον αντιδημοφιλή Ιβάν Ντούκε στην εξουσία, θα κυβερνήσει για τέσσερα χρόνια μια χώρα 50 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ο Πέτρο συγκέντρωσε ένα υπουργικό συμβούλιο διαφορετικών τάσεων, με γυναίκες επικεφαλής πολλών χαρτοφυλακίων και την αποστολή να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις που θα ξεκινήσουν τη νομοθετική τους πορεία την Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρουλάκης: «Ο Μητσοτάκης είναι υπεύθυνος για την κατάντια της χώρας» – Ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό

Τσίπρας: Σφοδρά πυρά σε Μητσοτάκη για Ρωμανό και γαλάζιες διαρροές

Υποκλοπές: Ουκρανία και Αρμενία δεν ζήτησαν από την ΕΥΠ την παρακολούθηση Ανδρουλάκη – Την Δευτέρα η παρέμβαση Μητσοτάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:54