search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 10:01
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Η αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των θανάτων – «Τα νέα εμβόλια θα προστατεύουν και από τη νόσηση» (video)

08.08.2022 13:00
koronoios_new

Αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των θανάτων από κορωνοϊό, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα επικαιροποιημένα εμβόλια, τα οποία θα προστατεύουν και από τη νόσηση.

«Βρισκόμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης του παρόντος κύματος της πανδημίας. Αυτό το κύμα είχε την ιδιαιτερότητα ότι αφορούσε σε νοσηλείες σε απλές κλίνες και όχι σε ΜΕΘ, και γι’ αυτό δεν υπήρχε πίεση στο σύστημα υγεία ως προς τον σκληρό δείκτη των διασωληνώσεων», είπε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», στην τηλεόραση του OPEN.

Σχετικά με το μεγάλο αριθμό θανάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, σημείωσε: «Η χώρα μας ακολουθεί το εξής μοντέλο καταγραφής, βάσει του ΠΟΥ: Όταν κάποιος έχει νοσήσει από COVID, ακόμη και όταν η αιτία θανάτου δεν είναι ο κορονοϊός και απλώς έχει βγει θετικός, τότε καταγράφεται ως θάνατος από COVID. Από δω και στο εξής, στους θανάτους που θα δηλώνουμε, θα αναφέρουμε πόσοι από αυτούς είναι με αιτία τον COVID και πόσοι είναι με άλλη αιτία, αλλά τα άτομα είχαν COVID. Συνεπώς δεν είχαμε αύξηση θανάτων, απλά το ποσοστό των θανάτων από τον Μάιο και μετά συνδυάζονται με περιστατικά ήταν με οποιαδήποτε αιτία και είχαν και COVID. Αυτά όλα τα στοιχεία θα αναλυθούν και θα συνεχίσουμε να λέμε επακριβώς του θανάτους, όμως και απόδειξη αυτού που λέμε, είναι πως δεν υπήρχε αύξηση στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στα επικαιροποιημένα εμβόλια, τονίζοντας ότι «το εμβόλιο -που θα προστατεύει και από τη βαριά νόσηση και από τη μόλυνση από τη μετάλλαξη Όμικρον- αναμένεται να κατατεθεί προς έγκριση μέσα στον Αύγουστο και παράλληλα τρέχουν οι διαδικασία για τα ακόμη πιο εξελιγμένα σκευάσματα που θα περιλαμβάνουν και τις υπομεταλλάξεις και θα είναι έτοιμα προς το τέλος του χρόνου». Ωστόσο, είπε πως είναι άγνωστο το πόσες δόσεις θα απαιτούνται.

Διαβάστε επίσης:

Πτώση Antonov στην Καβάλα: Κανένας λόγος ανησυχίας για τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με έκθεση του ΥΠΕΝ

Κομοτηνή: Θρίλερ με 41χρονο – Δέχθηκε 12 σφαίρες, νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος

Διονύσης Σιμόπουλος: Η αλλαγή στο προφίλ του στο Facebook και το διαφορετικό «αντίο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 10:01