search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:41
MENU CLOSE

Ξηροί ή σκούροι αγκώνες: Με ποιον απλό τρόπο θα τους μεταμορφώσετε

08.08.2022 08:49
agonas new

Συχνά αναφερόμαστε στη φροντίδα του προσώπου και του σώματος, αλλά δεν εστιάζουμε σε συγκεκριμένα σημεία που έχουν ανάγκη από ιδιαίτερη φροντίδα.

Ένα από αυτά είναι οι αγκώνες μας, οι οποίοι μας απασχολούν μόνο όταν τους αγγίζουμε και συνειδητοποιούμε πόσο ξηροί, τραχείς ή σκουρόχρωμοι είναι.

Ενδεχομένως, όπως αναφέρει το vita.gr σε πιο παραμελημένες περιπτώσεις, να νιώθουμε φαγούρα, να ξεφλουδίζουν ή να έχουν σπυράκια. Κι όμως αλλάζοντας μερικές πολύ απλές συνήθειες, θα επαναφέρουμε άμεσα την απαλότητα και την όμορφη εμφάνισή τους.

Χρησιμοποιούμε ήπια καθαριστικά με ενυδατικούς παράγοντες

Αυτές οι συνθέσεις καθαρίζουν απαλά και φροντίζουν την επιδερμίδα. Επίσης κατά τη διάρκεια του ντους δε χρειάζεται να τρίβουμε έντονα τους αγκώνες αν δεν είναι βρώμικοι.

#Απλώνουμε μία θρεπτική σύνθεση μετά το ντους και το βράδυ

Αναζητάμε συστατικά όπως ουρία, ceramides, γλυκερίνη, υαλουρονικό οξύ και φυτικά έλαια, τα οποία σφραγίζουν την υγρασία στα κύτταρα, χαρίζοντας λεία, απαλή υφή στο δέρμα. Επίσης τους ενυδατώνουμε ενώ είναι ακόμα νωποί από το ντους.

Λευκαίνουμε το χρώμα τους με λεμόνι

Η πιο απλή και παραδοσιακή μέθοδος. Χάρη στα οξέα που περιέχει βελτιώνει τον τόνο της επιδερμίδας άμεσα. Τι κάνουμε: Τρίβουμε με μισή στυμμένη κούπα λεμόνι τους αγκώνες και αφήνουμε τον χυμό του να μείνει στο δέρμα για περίπου 15 λεπτά.

Στη συνέχεια ξεπλένουμε με άφθονο νερό και απλώνουμε μια ενυδατική κρέμα. Προσοχή: Καλύτερα να ακολουθούμε τη διαδικασία το βράδυ, και όχι τη μέρα γιατί το τα οξέα του λεμονιού προκαλούν  φωτοευαισθησία.

Διαβάστε επίσης

Πέτρα στο νεφρό: Αυτή η διατροφή προστατεύει από τις υποτροπές

Οστεοπόρωση: Το «μαγικό» τυρί που την καθυστερεί

Συναγερμός στο Ισραήλ: 36χρονος πέθανε από νεγλαιρίαση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:40