Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ
Αναταράξεις στο Κέντρο λόγω Αλιβιζάτου
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ
Μικρές αναταράξεις στον κεντρώο χώρο δημιούργησε η πρόσφατη συνέντευξη του Νίκου Αλιβιζάτου (News 24/7).
Στη συνέντευξη υπάρχει και μία συγκεκριμένη αποστροφή, η οποία έχει ενδιαφέρον καθώς δείχνει πως θα μπορούσε η κυβέρνηση να αλλάξει χωρίς να οδηγηθούμε σε εκλογές. Λέει:
«Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να παραιτηθεί, όπως επίμονα ζητεί η αξιωματική αντιπολίτευση; Σε όλες τις προηγμένες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, είθισται πράγματι οι κυβερνήσεις – και όχι απλώς οι εμπλεκόμενοι υπουργοί – να παραιτούνται όταν αποκαλύπτονται μείζονα σκάνδαλα· και τούτο όταν σε αυτά εντοπίζονται και πρωθυπουργικές ευθύνες. Δεν χρειάζεται, με άλλα λόγια, η κυβέρνηση να χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Αυτό, κατά τη γνώμη μου, θα συμβεί και σε μας, αν η υπό εξέλιξη δικαστική έρευνα και η έρευνα της ΑΔΑΕ αποκαλύψουν ότι, εκτός από τον κ. Ανδρουλάκη, η ΕΥΠ παρακολουθούσε τα τελευταία χρόνια και άλλους πολιτικούς ηγέτες – είτε το ήξερε ο κ. Μητσοτάκης είτε όχι».
Για την παραπάνω αποστροφή του κ. Αλιβιζάτου αντέδρασαν πολλοί «Kyriakistas» μέσω των Social Media θυμίζοντάς του και τη δήλωση για τον Τσίπρα «ότι πιάνει πουλιά στον αέρα». Ένας από αυτούς ήταν και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης.
Διαβάστε επίσης
Πανούσης: «Στην Ελλάδα όλα τα σκάνδαλα λήγουν χωρίς να διερευνώνται»
Τι ήθελε τελικά να μας πει ο Δεμίρης;