search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:23
MENU CLOSE

Μητέρα Γαρυφαλλιάς: «Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μαύρη ψυχή και γι΄αυτό κάνουν αυτά τα εγκλήματα κι όχι “ψυχολογικά προβλήματα”»

04.09.2022 12:05
Garyfallia_new

Η μητέρα της άτυχης Γαρυφαλλιάς, που έχασε τη ζωή της από τα χέρια του συντρόφου της σε διακοπές τους στη Φολέγανδρο, μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» μετά την εισαγγελική πρόταση «κόλαφο» για τον καθ’ ομολογία δολοφόνο της κόρης της.

Η εισαγγελέας απέρριψε τους ισχυρισμούς του δράστη, ο οποίος πρότασσε ότι πάσχει από χρόνια ψυχική ασθένεια.

«Η πρόταση της Εισαγγελέως είναι αυτό που κι εμείς περιμέναμε, ότι αυτός ο άνθρωπος δεν θα έχει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα. Και είναι λίγο για εμάς προκλητικό και για όλη την κοινωνία πιστεύω, οι δράστες μετά από ένα τέτοιο έγκλημα να προφασίζονται ότι έχουν ψυχολογικά προβλήματα. Δεν έχουν ψυχολογικά προβλήματα αυτοί οι άνθρωποι. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάποιες διαταραχές και δεν πρέπει να μπερδεύουμε τα ψυχολογικά προβλήματα με τις διαταραχές. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μαύρη ψυχή και για αυτό κάνουν αυτά τα εγκλήματα».

Σε ερώτηση εάν αισθάνεται η μητέρα της Γαρυφαλλιάς μία πρώτη δικαίωση, απαντά: «Φυσικά είναι μία πρώτη δικαίωση, αν και η δικαίωση δεν υπάρχει για εμάς, γιατί θα ήταν να γυρίσουν πίσω τα παιδιά μας. Όμως είναι πρέπει να υπάρξει τιμωρία και να μείνει αυτός ο άνθρωπος στην φυλακή, γιατί το παιδί μου το έχει καταδικάσει ισόβια. Δεν θα το ξαναδώ, δεν θα μας ξαναδεί…Και είμαι κι εγώ μητέρα, όπως όλες που ζητάμε δικαίωση και όχι εκδίκηση. Και βλέπουμε ότι οι δολοφόνοι βγαίνουν έξω. Οι δολοφόνοι του Ζακ βγαίνουν έξω, ο Κορκονέας βγαίνει έξω. Δηλαδή για ποια δικαίωση μιλάμε; Πόσο αξίζει η ζωή των παιδιών μας σε χρόνια; Δηλαδή μπαίνουν μέσα πέντε χρόνια και μετά βγαίνουν έξω; Κι εμείς αυτούς τους ανθρώπους καλούμαστε να τους ξαναδούμε, κι εμείς και η κοινωνία; Και ο κόσμος “βράζει“».

Στο τι λέει ο κόσμος όταν την συναντούν, απαντάει η κα Μάκου-Ψαρράκου ότι συμβαίνει μία γενοκτονία, σκοτώνουν τα κορίτσια και συνεχίζει σχετικά με το νομικό πλαίσιο: «Το πλαίσιο πρέπει να αυστηροποιηθεί και ναι, ο όρος ”γυναικοκτονία” πρέπει να μπει ως θεσμικός όρος. Γιατί φοβούνται να βάλουν το όρο ”γυναικοκτονία”;».

Διαβάστε επίσης:

Λιζ Τρας: Σκληρές αποφάσεις για την ανοικοδόμηση της βρετανικής οικονομίας, αν κερδίσει την πρωθυπουργία

Έδεσσα: Ο γάϊδαρος έγινε άγαλμα και στη «Γαϊδουροχώρα» μάθημα συμπεριφοράς σε μαθητές (Photo)

Αλλαγή ώρας: Τι θα γίνει φέτος – Θερινή ώρα όλο το χρόνο ζητούν Ιταλοί επιστήμονες για να μετριάσουν την ενεργειακή κρίση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:15