search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 13:09
MENU CLOSE

Τζανακόπουλος σε Άδωνη: «Είστε χουντικος και τολμάτε να μιλάτε για Δημοκρατία;»

05.09.2022 11:11
ADWNIS_TZANAKOPOULOS_new

Ένταση ανάμεσα στον Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Άδωνη Γεωργιάδη στον αέρα του ΣΚΑΪ με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών.

«Αν πρέπει να παρακολουθούνται και πολιτικά πρόσωπα, θα παρακολουθούνται» είπε αρχικά σε υψηλούς τόνους, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ό,τι είναι για το καλό του έθνους και της πατρίδας θα γίνεται. Η διαφορά μεταξύ δικατορίας και δημοκρατίας είναι μία. Στη δημοκρατία η παρακολούθηση γίνεται με έλεγχο, με πλαίσιο, με διαφάνεια» πρόσθεσε ο Άδωνς Γεωργιάδης.

«Ποιος ελέγχει κύριε Γεωργιάδη; Ακριβώς αυτό λέμε…» είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με τον υπουργό Ανάπτυξης να απαντά «η ελληνική δικαιοσύνη ελέγχει, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ». «Προσομοιάζουμε σε δικτατορία υπό το καθεστώς Μητσοτάκη, αυτό συμβαίνει» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Υπάρχει εισαγγελέας και τώρα μπήκε και δεύτερος εισαγγελέας. Αυτοί ελέγχουν, όχι ο Τζανακόπουλος» συνέχισε σε έντονο ύφος ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής ορίζουν ότι ο κύριος Γεωργιάδης και η κυβέρνησή του ελέγχονται. Όταν η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν μπορεί να ασκήσει το έργο της, υπονομεύεται το κοινοβουλευτικό πολίτευμα από αυτή την ακροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη» συνέχισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Έχουμε δικτατορία λέτε τώρα;», ρώτησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Οικονόμου με αυτόν να απαντά «Έχουμε ένα σύστημα που προσομοιάζει σε αυταρχικό καθεστώς. Δεν το λέω εγώ, το λέει το Spiegel».

«Ψηφίστε Spiegel» ειρωνεύτηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον παρουσιαστή της εκπομπής να σιγοντάρει τον Υπουργό λέγοντας «Το Spiegel δεν ψηφίζει». «Προς το παρόν ο ελληνικός λαός Γεωργιάδη ψηφίζει, ο Γεωργιάδης είναι υπουργός. Αφήστε να τελειώσει η τετραετία, να ξαναψηφίσει» συνέχισε ο Υπουργός Ανάπτυξης. «Καθίστε να δούμε τι θα γίνει το 23» απάντησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο Γκορμπατσόφ κι ο Παττακός

«Ο κύριος Τσίπρας έγραψε ένα άρθρο προχθές κατά του Γκορμπατσόφ. Όταν θαυμάζεις το σοβιετικό καθεστώς, το να κατηγορείς τους άλλους για παρακολουθήσεις… πάει πολύ» είπε στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ε, καλά εντάξει, δεν θαυμάζει και τον Παττακό, κύριε Γεωργιάδη» απάντησε δηκτικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Έχει πολύ καλύτερο μισθολογικό καθεστώς προφανώς…» είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης. «Το ξέρουμε ότι είστε θαυμαστής…» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τον Άδωνη Γεωργιάδη να απαντά: «Επειδή μου το λέτε συνέχεια, εμένα ο πατέρας μου στη Χούντα ήταν φυλακή κι εγώ δεν έχω ποτέ καμία σχέση με τη Χούντα… Το 72 γεννήθηκα εγώ».

«Αλληλογραφούσατε με τον δικτάτορα, το αγαπημένο του παιδί ήσασταν…» συνέχισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Εγώ; Αυτός μου έγραψε, εγώ του έγραψα; Μας το παίζετε δημοκράτες στον ΣΥΡΙΖΑ, πάει πολύ» απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Θαυμαστής της Χούντας ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο αλληλογράφος του Παττακού» επανέλαβε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Αλληλογράφος είναι “αλλή-“. Και οι δύο. Εγώ δεν έχω γράψει στον Παττακό, κάνετε λάθος». «Ναι ναι, ουδέποτε» απάντησε ειρωνικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν στο συνέδριο ψήφισαν ενάντια στη γνώμη του Τσίπρα, τους έβαλε και ξαναψήφισαν. Για τέτοιους δημοκράτες μιλάμε» συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Εσεις με τη δημοκρατία έχετε τόση σχέση, όση το χιόνι με τον Αύγουστο» πρόσθεσε.

«Εσάς βλέπει όλος ο δημοκρατικός κόσμος και γελάει. Είσε χουντικός κύριε Γεωργιάδη. Το έχετε πει στην τηλεόραση. Θαυμαστής της Χούντας είστε και τολμάτε να μιλάτε για Δημοκρατία;».

«Πώς το λέτε αυτό; Μα λέτε χουντικό τώρα τον Υπουργό, αυτό ειναι ακραίο» παρενέβη ο Δημήτρης Οικονόμου.

«Μα το έχει πει στην τηλεόραση» είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με τον Οικονόμου να ρωτάει τον Υπουργό αν αυτό ισχύει…

«Ο θαυμαστής του Μάο και του Στάλιν θα κάνει σε μένα μάθημα δημοκρατίας…» ήταν η απάντηση του Άδωνη Γεωργιάδη.

«Δεν ήμουν ποτέ χουντικός, δεν είχα σχέση με τη Χούντα, ο πατέρας μου ήταν βασιλόφρων, συμμετείχε σε όλα τα βασιλικά κινήματα κατά της επταετίας. Η αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ με τη δημοκρατία δεν έχει καμία σχέση, δεν πιστεύουν στη δημοκρατία, πιστεύουν στη δικτατορία…»

Διαβάστε επίσης:

Χαμός με Πορτοσάλτε – Σβέρκο στον ΣΚΑΪ: «Είστε γατάκια μπροστά στον Τσίπρα» – «Κάθεσαι κλαρίνο στον Άδωνη» (video)

Η κυβέρνηση άνοιξε την συζήτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου – Τα δυο σενάρια που συζητά

Άγγελος Συρίγος: Τι σημαίνει το «θα έρθουμε ξαφνικά βράδυ» που λέει ο Ερντογάν (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 13:09