search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:01
MENU CLOSE

Ερντογάν: Η Δύση χρησιμοποιεί «προκλητικές» τακτικές εναντίον της Ρωσίας

07.09.2022 16:18
erdogan -serbia

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε σήμερα ότι οι δυτικές χώρες συμβάλλουν στην επιθετικότητα της Ρωσίας χρησιμοποιώντας «προκλητικές» τακτικές κατά του Πούτιν.

Ο Ερντογάν εξέφρασε την αντίθεσή του στις ευρωπαϊκές πολιτικές κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βελιγράδι μαζί με τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Τα σχόλιά του έγιναν καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση πρότεινε σχέδια για την επιβολή ανώτατου ορίου τιμών στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, κάτι για το οποίο ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει υποσχεθεί αντίποινα.

Ο Πούτιν έχει δηλώσει ότι ένα ανώτατο όριο τιμών θα ήταν κόκκινη γραμμή για τη χώρα του, απειλώντας να σταματήσει όλες τις εισαγωγές φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Ευρώπη, εάν προχωρήσει.

«Θα προτείνουμε ανώτατο όριο τιμής για το ρωσικό φυσικό αέριο… Πρέπει να μειώσουμε τα έσοδα της Ρωσίας που χρησιμοποιεί ο Πούτιν για να χρηματοδοτήσει αυτόν τον φρικτό πόλεμο στην Ουκρανία», δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τετάρτη η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η Τουρκία αποτελεί «αγκάθι» για την Ευρώπη για μήνες σχετικά με τη συνεχιζόμενη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο Ερντογάν εξέφρασε αρχικά την αντίθεσή του στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται να διαθέτει την προνομιακή θέση να είναι συνομιλιτής του Πούτιν ενώ στην ΕΕ συζητείται στο παρασκήνιο το γεγονός ότι η Τουρκία δεν έχει υιοθετήσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, δίχως ωστόσο να ζητείται επισήμως από την τουρκική ηγεσία.

Το απειλούμενο ανώτατο όριο τιμών της Ευρώπης έρχεται εν μέσω ενεργειακής κρίσης για την ευρωπαϊκή ήπειρο. Η Γερμανία και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες βασίστηκαν σε μεγάλο βαθμό στις ρωσικές εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου, οι οποίες έχουν περιοριστεί σοβαρά ως απάντηση στις κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας.

Διαβάστε επίσης:

Η Αλβανία διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν (Video)

Σημαντική ανακάλυψη: Βρέθηκε το παλαιότερο θηλαστικό που έχει ζήσει στον πλανήτη – Μοιάζει με ποντίκι (Photo)

Λιζ Τρας: Τι αποκαλύπτει για τη νέα πρωθυπουργό ο λογαριασμός της στο Instagram (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50