search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 01:10
MENU CLOSE

Βασίλισσα Ελισάβετ: Χιλιάδες κόσμου έξω από το Μπάκιγχαμ (Video/Photo)

09.09.2022 07:24
elizabeth new

Οι Βρετανοί πενθούν για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ η οποία πέθανε σε ηλικία 96 ετών.

Πλήθος κόσμου παρέμεινε όλο το βράδυ έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όπου η σημαία κυματίζει μεσίστια. Οι Λονδρέζοι προσήλθαν με δακρυσμένα μάτια στα ανάκτορα για να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη της μακροβιότερης βασίλισσάς τους.

Παρά τη βροχή που έπεφτε κατά διαστήματα, οι συγκεντρωμένοι έξω από το Παλάτι όχι μόνον δεν έφευγαν αλλά πλήθαιναν.

Μάλιστα, κάποιοι πήγαν στα Ανάκτορα από τη στιγμή που έμαθαν ότι η κατάστασή της υγείας της είχε επιδεινωθεί και ήταν εκεί όταν ανακοινώθηκε ο θάνατός της. Ήταν η στιγμή που το BBC έπαιζε τον εθνικό ύμνο της χώρας και όλοι βουβοί δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι η Ελισάβετ κατέληξε τόσο γρήγορα, καθώς μόλις πριν λίγες ώρες η ανακοίνωση από το Παλάτι δεν άφηνε να εννοηθεί πως η κατάσταση της υγείας της ήταν εξαιρετικά κρίσιμη. 

Ωστόσο, το γεγονός πως αμέσως μετά την ανακοίνωση ότι η Ελισάβετ τέθηκε υπό ιατρική παρακολούθηση όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έσπευσαν στο κάστρο της Σκωτίας, έδειχνε ότι τα πράγματα ήταν πολύ πιο σοβαρά απ’ ό,τι η επίσημη ανακοίνωση έλεγε. 

«Μεγαλώσαμε μ’ αυτήν να είναι πάντα εκεί»,

«Μεγαλώσαμε μ’ αυτήν να είναι πάντα εκεί», είπε η σύμβουλος Μάργκαρετ Πάρις, με δάκρυα να κυλούν στο πρόσωπό της. Η Πάρις έκανε μια διαδρομή 32 χιλιομέτρων για να βρεθεί στα Ανάκτορα, αφού άκουσε νωρίτερα ότι η βασίλισσα δεν ήταν καλά.

Το κλίμα στην πλατεία μπροστά από το Μπάκιγχαμ ήταν πολύ διαφορετικό πριν από τρεις μήνες, όταν η βασίλισσα εμφανίστηκε στο μπαλκόνι για να χαιρετίσει το τεράστιο πλήθος που απολάμβανε τις εορταστικές εκδηλώσεις του Πλατινένιου Ιωβηλαίου. Σήμερα, η αγωνία μετατράπηκε σε σοκ όταν ανακοινώθηκε ο θάνατός της. Λονδρέζοι και τουρίστες στριμώχνονταν στην πύλη για να διαβάσουν την επίσημη ανακοίνωση.

Σταδιακά, άρχισαν να καταφθάνουν χιλιάδες άνθρωποι, πολλοί κρατώντας λουλούδια oι οποίοι παρμενειαν εκεί όλο το βράδυ

Διαβάστε επίσης

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι εμβληματικές ατάκες της μακροβιότερης μονάρχη της Βρετανίας

Οι επιχειρήσεις «Μονόκερως» και «London Bridge» για την κηδεία της Ελισάβετ – Τι προβλέπει το πρωτόκολλο

Κάρολος ο Γ΄: Το προφίλ του νέου βασιλιά της Βρετανίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 01:09