search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 18:03
MENU CLOSE

Παριστάνει τον… ψυχίατρο ο πρεσβευτής της Τουρκίας!

10.09.2022 12:42
tourkos presvis

Ένα από τα στρατηγήματα της συμφοράς που επιστρατεύουν το τελευταίο διάστημα οι Τούρκοι αξιωματούχοι για να δικαιολογήσουν τις επιθετικές τους ενέργειες σε όλα τα μέτωπα με την Ελλάδα είναι η αντιστροφή της πραγματικότητας: η χώρα μας είναι η επιτιθέμενη και η Τουρκία η αμυνόμενη στον ελληνικό «επεκτατισμό».

Το κόλπο είναι πολύ παλιό και πολύ συχνά χρησιμοποιημένο από όσους αναθεωρούν, διεκδικούν, επιτίθενται και παρανομούν. Άρα δεν μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, παρότι βάζει νέες υποχρεώσεις στην ελληνική διπλωματία, η οποία πρέπει να κάνει διαρκώς βουτιές στον βούρκο για να αντιμετωπίζει τερατώδη ψέματα και διαστρεβλώσεις.

Άλλωστε μπορεί αυτά στην Ελλάδα να μην έχουν πέραση, αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι ήσυχος για το πόσοι στο παγκόσμιο χωριό μας είναι έτοιμοι να αποδεχτούν τα τερατώδη ψευδολογήματα της Άγκυρας.

Μόνο που αυτή την επιχείρηση την πήγε πολύ παραπέρα ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Αθήνα Μπουράκ Οζούγκεργκιν σε άρθρο του στα σημερινά «Νέα Σαββατοκύριακο». Τι μας είπε, μεταξύ των συγκεκαλυμμένων απειλών που διατύπωσε, ο κ. πρεσβευτής;

«Οι πόλεμοι είναι τραυματικά γεγονότα, ανεξάρτητα από το αν νικήσεις ή χάσεις. Εάν το έθνος σου βρίσκεται στην πλευρά των ηττημένων, τα αποτελέσματα είναι εμφανή – άρνηση, θυμός, ακατανίκητη παρόρμηση για εκδίκηση και αναθεώρηση και ούτω καθεξής. Σε τέτοιες ατυχείς συνθήκες η τελική αποδοχή και ο επαναπροσανατολισμός στην πραγματικότητα μπορεί πραγματικά να είναι τα κλειδιά για την επίτευξη εσωτερικής ειρήνης».

Φυσικά οι λέξεις – κλειδί είναι η «εκδίκηση» και «αναθεώρηση», τις οποίες αποδίδει ως διάθεση στην Ελλάδα, ως απόρροια του εθνικού «τραύματος» του 1922. Μια κλασική ψυχιατρική προσέγγιση για… αρχαρίους μετατρέπεται, στην περίπτωσή του, «επιχείρημα» για να βάλει την Τουρκία στη θέση του αμυνόμενου έναντι της ελληνικής «επιθετικότητας». Μόνο τη φαρμακευτική αγωγή δεν μας έγραψε, αλλά ποτέ δεν είναι αργά…

Με το καλό να πάρει και το δίπλωμά του στην Ψυχιατρική ο κ. πρεσβευτής. Φαίνεται ότι έχει διαλέξει καριέρα για την εποχή μετά τη διπλωματία…

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η τυχαία συνάντηση με τον Λευτέρη Πανταζή και το instagram story

Εξεταστική Επιτροπή: Πώς επετεύχθη η… συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΚΚΕ για τις υποκλοπές 

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Σε… ρόλο προπονητή ο υπουργός Άμυνας – Έχει τη λύση στα προβλήματα της Λίβερπουλ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 18:01