search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 16:10
MENU CLOSE

Εξεταστική για υποκλοπές: Ξανά το απόρρητο επικαλέστηκε ο κ. Κοντολέων

14.09.2022 20:58
kontoleon123-new

Ενώπιον της Επιτροπής εμφανίστηκε ο παραιτηθείς διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων, αρνούμενος ταυτόχρονα να αποκαλύψει οτιδήποτε αφορά τις υποκλοπές.

Ο κ. Κοντολέων επικαλέστηκε εκ νέου το απόρρητο, όπως είχε κάνει και ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έκανε σαφές πως προσήλθε στην Επιτροπή «επειδή τον κάλεσαν».

O πρώην διοικητής της ΕΥΠ φέρεται να απάντησε σε σχετική ερώτηση πως «τα ένσημά μου στην πιάτσα με έκαναν κατάλληλο για τη θέση του διοικητή της ΕΥΠ», ενώ για το κατά πόσον πληρούσε τα απαιτούμενα προσόντα όταν διορίστηκε από τον πρωθυπουργό, ο μάρτυρας αντέτεινε ότι «δεν γνωρίζω αν τον Ιούλιο του 2019 είχα τα τυπικά προσόντα για να διοριστώ».

Γύρω στις 21:00 διεκόπη για αύριο το πρωί στις 10.00 η κατάθεση του τέως διοικητή της ΕΥΠ για την διερεύνηση της «υπόθεσης παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΑΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, την παράνομη χρήση αυτού στην επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου».

Η κατάθεση του τέως διοικητή της ΕΥΠ ξεκίνησε περίπου στις πέντε και μισή το απόγεμα και διήρκησε έως τις εννέα παρά το βράδυ. Η Επιτροπή αποφάσισε η κατάθεση του κ. Κοντολέοντα να συνεχιστεί αύριο το πρωί και στην συνέχεια, όταν ολοκληρωθεί, να κληθεί για εξέταση ο νυν διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Διαβάστε επίσης:

Πιτσιόρλας: Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη μετά την κατάθεση Ρουμπάτη

Γιάννης Ρουμπάτης για Εξεταστική: Οργισμένη δήλωση – «Ρεσιτάλ παραπληροφόρησης»

Τσαβούσογλου: «Εμείς αποφασίζουμε πότε και πού θα πάμε»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 16:10