search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 02:57
MENU CLOSE

Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό – Νεκρός ο βασικός μάρτυρας (Video)

19.09.2022 08:13
dolofonoi_makri_new

Ξεκινάει ξανά σήμερα, Δευτέρα (19/9), στο Εφετείο Αθηνών η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή.

Ο επιχειρηματίας δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2018 έξω από το αυτοκίνητό του και από το σπίτι του στη Βούλα.

Ο Γιάννης Μακρής ήταν παντρεμένος με το μοντέλο Βικτώρια Καρύδα, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά.

Σε πρώτο βαθμό, για την εν ψυχρώ εκτέλεσή του, έχουν καταδικαστεί δύο αδέρφια από τη Βουλγαρία, ο ένας ως φυσικός αυτουργός σε ισόβια κάθειρξη και ο άλλος ως συνεργός σε κάθειρξη 10 ετών.

Στον 47χρονο «Αυστραλό», όπως αποκαλούσαν το θύμα, είχαν στήσει ενέδρα θανάτου έξω από το σπίτι του με τον δράστη να πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής τον άτυχο άνδρα στον οποίο έδωσε και χαριστική βολή για να είναι βέβαιος ότι δεν έχει καμία ελπίδα να παραμείνει ζωντανός.

Μάλιστα, η δολοφονία έχει καταγραφεί καρέ καρέ σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή αρνήθηκαν το στυγερό έγκλημα, φέρονται να παρακολουθούσαν το θύμα τους για τουλάχιστον 20 ημέρες πριν την δολοφονία καλύπτοντας με κάθε τρόπο τα ίχνη τους καθώς χρησιμοποίησαν νοικιασμένα αυτοκίνητα και διαφορετικά ξενοδοχεία.

Νεκρός ο βασικός μάρτυρας

Τον περασμένο Φεβρουάριο εκτελέστηκε στη Βουλγαρία ο βασικός μάρτυρας της δολοφονίας Μακρή.

«Δολοφονήθηκε στη Βουλγαρία, στο εξωτερικό και από τότε περιμένουμε να δούμε εάν θα υπάρξει κάτι νέο από τις έρευνες ώστε να συσχετιστεί με αυτή τη δικογραφία», ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ο συνήγορος της οικογένειας του Γιάννη Μακρή, Γιάννης Μαρακάκης.

Σημείωσε πως ο εν λόγω μάρτυρας ζούσε στο εξωτερικό και ύστερα από τη σύλληψη των δύο δραστών είχε ανακριθεί από τις Αρχές και αναγνώρισε από το βίντεο τον δολοφόνο του Γιάννη Μακρή. 

«Η κατάθεσή του είναι ακλόνητη και είναι συστατικό της δικογραφίας», προσέθεσε και συνέχισε, τονίζοντας πως το σημαντικό είναι να βρεθεί ποιος κρύβεται πίσω και από τις δύο δολοφονίες.

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να υπάρχει ένας καλός συντονισμός μεταξύ των Αρχών εδώ και στο εξωτερικό, ώστε να δούμε εάν υπάρχουν χρήσιμα στοιχεία για να συσχετιστούν σε αυτή τη δικογραφία» επισήμανε.

Διαβάστε επίσης:

Παπαγγελόπουλος –Τουλουπάκη: Αρχίζει το Ειδικό Δικαστήριο

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στο Λασίθι

Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο με πυροβολισμούς και δύο τραυματίες σε καταυλισμό Ρομά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 02:01