search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 12:29
MENU CLOSE

Ηλεκτρικό ρεύμα: Ανακοινώνονται οι νέες τιμές – Πώς θα έχετε μεγαλύτερη έκπτωση

19.09.2022 20:18
revma

Χαμηλότερα αναμένεται να είναι τα τιμολόγια ρεύματος τον Οκτώβριο με τους προμηθευτές να κάνουν γνωστές αύριο τις νέες τιμές.

Το ζητούμενο, ωστόσο, είναι τα νοικοκυριά να κάνουν εξοικονόμηση στην κατανάλωση ρεύματος κατά 15% σε σχέση με πέρυσι προκειμένου να δικαιούνται μεγάλη έκπτωση στους λογαριασμούς. Αν δεν το καταφέρουν η κατάσταση θα είναι δύσκολη.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το εύρος των ανταγωνιστικών χρεώσεων για τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι θα κυμανθεί ανάμεσα στα 0,599 με 0,680 ευρώ ανά κιλοβατώρα κι αυτό επειδή οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ελλάδα ήταν χαμηλότερες.

Αυτό που μέχρι τώρα έχει γίνει γνωστό είναι ότι επιχορηγήσεις θα συνεχιστούν για όλα τα νοικοκυριά και όλες τις επιχειρήσεις,. Ωστόσο, το νέο μοντέλο θα προβλέπει τη διαμόρφωση τριών κλιμακίων κατανάλωσης ρεύματος. Αυτά θα ξεκινούν από τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση (πρώτο), το δεύτερο θα περιλαμβάνει ένα εύρος ενδιάμεσης κατανάλωσης και το τρίτο τις υπόλοιπες κιλοβατώρες υψηλότερης κατανάλωσης. Ο μαγικός αριθμός αναμένεται να είναι οι 400 κιλοβατώρες και όσα νοικοκυριά το πετύχουν θα έχουν σημαντική έκπτωση.

Με βάση τις πληροφορίες, κάθε μήνα θα ανακοινώνονται τρεις κλιμακωτές επιδοτήσεις που θα αντιστοιχούν στις προαναφερόμενες τρεις κατηγορίες κατανάλωσης. Η υψηλότερη ενίσχυση θα δίνεται στο χαμηλότερο κλιμάκιο (πρώτο), η δεύτερη θα είναι λίγο πιο χαμηλή στο δεύτερο κλιμάκιο και ακόμη πιο μικρή επιδότηση θα παρέχεται στο τρίτο κλιμάκιο κατανάλωσης με τις περισσότερες κιλοβατώρες.

Όσοι καταναλωτές ανήκουν στο κλιμάκιο (τρίτο) της υψηλότερης κατανάλωσης ρεύματος και κάψουν κατά 15% λιγότερες κιλοβατώρες από πέρυσι θα παίρνουν έξτρα επιδότηση. Τέτοια ώστε να φτάνουν στο ύψος του δεύτερου κλιμακίου. Εκείνοι που ανήκουν στο δεύτερο κλιμάκιο κατανάλωσης και εξοικονομήσουν ενέργεια επίσης κατά 15% θα πάρουν ενίσχυση ώστε να απολαύσουν το ύψος της επιδότησης του πρώτου κλιμακίου.

Διαβάστε επίσης:

Πόσο αυξήθηκε το ψωμί στην Ευρώπη  

Τουρισμός για όλους και το… χειμώνα: Έγινε η κλήρωση για voucher έως 200 ευρώ – Πότε τα αποτελέσματα

Συντάξεις Οκτωβρίου: Από την ερχόμενη Δευτέρα οι πληρωμές – Αναλυτικά οι ημερομηνίες (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18