search
ΚΥΡΙΑΚΗ 09.06.2024 02:51
MENU CLOSE

Νόστιμα μπισκότα γλυκοκολοκύθας

20.09.2022 06:00
mpiskota-new

Γρήγορα και εύκολα μπισκότα με πορτοκαλί ή κίτρινη κολοκύθα, ιδανικά για το πρωινό των παιδιών στο σχολείο, για πρόχειρο κολατσιό ή σνακ.

Η γεύση τους είναι τόσο ήπια που θα τα λατρέψουν και όσοι δεν αγαπούν πολύ το απόλυτα φθινοπωρινό αυτό λαχανικό.

Υλικά για τη Συνταγή

400 γραμμάρια πολτός ψημένης γλυκοκολοκύθας

2 αυγά

100 γραμμάρια ζάχαρη

100 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 βανιλίνη ή 1 φακελάκι βανίλια ζάχαρη

40 γραμμάρια ινδοκάρυδο

20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ

750 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ. περίπου

Λίγο ξύσμα πορτοκάλι

Εκτέλεση

  • Αρχικά, ετοιμάστε τον πολτό ψημένης κολοκύθας. Ξεφλουδίστε την κολοκύθα, κόψτε την σάρκα της σε κομμάτια και τυλίξτε την με αλουμινόχαρτο. Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι με το ψήσιμο, το βάρος της κολοκύθας θα μειωθεί κατά ένα τέταρτο περίπου. Ψήστε την σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει. Κρυώστε την και πολτοποιήστε την στο μούλτι ή με ένα πρες πουρέ.
  • Σε ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και αφήστε το στην άκρη.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάλτε το μαλακό βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τη βανιλίνη και ανακατέψτε τα ελαφρά.
  • Βάλτε το αυγό και αναμείξτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε και το ινδοκάρυδο με το ξύσμα.
  • Ρίξτε τον πολτό της γλυκοκολοκύθας και ενσωματώστε.
  • 6.Στη συνέχεια, προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν, σιγά – σιγά, όχι όλο ταυτόχρονα, ζυμώνοντας ελαφρά. Μπορεί να μην χρειαστεί να το βάλετε όλο, για να μην σφίξουν τα μπισκότα και γίνουν σκληρά. Η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια σας.
  • 7.Πάρτε μια ποσότητα ζύμης στο μέγεθος καρυδιού και πλάστε ομοιόμορφες μπαλίτσες. Τοποθετήστε τις σε ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα και πιέστε τις ελαφρά στην επιφάνειά τους.
  • 8.Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν λίγο.

Συμβουλή

Τα μπισκότα δεν είναι πολύ γλυκά. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στη ζύμη μερικές σταφίδες ή σταγόνες σοκολάτας ή απλά να τα πασπαλίσετε με αχνοζάχαρη.

Διαβάστε επίσης:

Το πατατάτο της γιαγιάς

Κρέπες ζέβρα

Σαλάτα μιμόζα με διαφορετική παρουσίαση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 09.06.2024 01:18