search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 03:31
MENU CLOSE

Λούνα Παρκ: 10 σοκαριστικά ατυχήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Videos)

24.09.2022 06:00
luna-park-new

Αποτελούν μια από τις δημοφιλέστερες μορφές διασκέδασης, κατέχοντας ξεχωριστή θέση στις καρδιές τόσο των παιδιών όσο και των μεγαλύτερων σε ηλικία.

Ο λόγος, φυσικά, για τα γνωστά σε όλους λούνα παρκ τα οποία μεταξύ άλλων ανεβάζουν στα ύψη την αδρεναλίνη, αποτελώντας σε πολλές περιπτώσεις μια μεγάλη πρόκληση!

Τι συμβαίνει, όμως, όταν το παιχνίδι γίνεται εφιάλτης;

Το ατύχημα που σημειώθηκε πρόσφατα στο Allou Fun Park, με συνέπεια να τραυματιστούν τέσσερα άτομα, ανέσυρε μνήμες από περιστατικά όπου η χαρά και το γέλιο έφεραν σε μια στιγμή τον απόλυτο τρόμο, καταλήγοντας σε τραγωδία.

Μέσα στην τελευταία δεκαετία, μόνο, έχουν συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό περίπου δέκα σοκαριστικά περιστατικά σε λούνα παρκ με θύματα ακόμα και μικρά παιδιά.

Ατύχημα στο Allou Fun Park

Πρόκειται για το πιο πρόσφατο ατύχημα σε λούνα παρκ στην Ελλάδα και μάλιστα, στο μεγαλύτερο λούνα παρκ της Αττικής το οποίο συνέβη όταν τέσσερις φίλοι μπήκαν σε ένα από τα παιχνίδια και κάθισαν στο ίδιο βαγόνι.

Παρά το γεγονός ότι τόσο οι ίδιοι όσο και οι συγγενείς τους υποστήριξαν ότι το βαγόνι εκτροχιάστηκε λόγω έλλειψης επαρκούς ποσότητας νερού, η διοίκηση του Allou Fun Park τους διαψεύδει, επισημαίνοντας ότι η στάθμη του νερού ήταν επαρκής, ότι τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και πως η εταιρεία δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη.

Ο υπεύθυνος του χώρου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και έπειτα αφέθηκε ελεύθερος, ενώ το μηχάνημα σφραγίστηκε, προκειμένου να ελεγχθεί από πραγματογνώμονα

Βρετανία – 19 άτομα κρέμονταν για 90 λεπτά στον αέρα έπειτα από βλάβη

Την πιο τρομακτική εμπειρία της ζωής τους έζησαν 19 άτομα στο βρετανικό πάρκο Southport Pleasureland όταν σε μία μοιραία βόλτα έμειναν στον αέρα και συγκεκριμένα σε ύψος 6 μέτρων για τουλάχιστον 90 λεπτά, καθώς το τρενάκι στο οποίο επέβαιναν κόλλησε.

Ένα κορίτσι τραυματίστηκε και άλλα 18 άτομα έζησαν τον απόλυτο τρόμο στον αέρα, ενώ οι ιδιοκτήτες ζήτησαν συγγνώμη, υποστηρίζοντας ότι όλοι οι έλεγχοι ρουτίνας συντήρησης είχαν πραγματοποιηθεί πριν ξεκινήσει η διαδρομή.

Γερμανία: 34 τραυματίες από σύγκρουση δυο τρένων

Ένα από τα πιο συγκλονιστικά ατυχήματα σε λούνα παρκ σημειώθηκε στο θεματικό πάρκο της Legoland, στο Γκούνζμπουργκ της Γερμανίας όταν δυο τρένα συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα τουλάχιστον 34 άτομα να τραυματιστούν.

Δύο άνθρωποι υπέστησαν σοβαρά τραύματα και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο με αεροδιακομιδή. 

Δανία: Νεκρή μια 14χρονη στο τρενάκι του τρόμου

Έναν μήνα πριν το ατύχημα στην Legoland είχε προηγηθεί ένα φοβερό δυστύχημα στο πάρκο Tivoli Friheden στο Aarhus, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Δανίας.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στο τρενάκι του τρόμου με θύμα ένα κορίτσι μόλις 14 ετών, λίγα λεπτά πριν τις 13.00, τοπική ώρα, όταν ένα από τα βαγόνια αποκολλήθηκε από το τρενάκι «Κόμπρα», όπως είπε ο διευθυντής του λούνα παρκ «Τίβολι Φρίχεντεν», Χένρικ Ράγκμποργκ Όλσεν.

«Το πίσω μέρος έσπασε και κρεμόταν από το υπόλοιπο τρενάκι», εξήγησε μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι TV2.

Από την αποκόλληση του βαγονιού σκοτώθηκε ένα κορίτσι 14 ετών, ενώ ένα 13χρονο αγόρι τραυματίστηκε στο χέρι. Το πάρκο έκλεισε, ενώ όλοι οι επισκέπτες απομακρύνθηκαν.

Τουρκία: Σκηνές τρόμου με τραυματίες 3 μικρά παιδιά

Ένα ακόμα σοκαριστικό ατύχημα των τελευταίων χρόνων σημειώθηκε σε λούνα παρκ της Τουρκίας, έχοντας ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών παιδιών τα οποία διασκέδαζαν σε «ιπτάμενο» παιχνίδι.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην Αττάλεια, όταν ο κεντρικός άξονας του «ιπτάμενου» παιχνιδιού έσπασε με τις σκηνές τρόμου που ακολούθησαν να έχουν καταγραφεί σε βίντεο.

Ινδία: 16 άτομα τραυματίστηκαν πέφτοντας από ύψος 25 μέτρων

Σε εφιάλτη εξελίχθηκε η επίσκεψη σε λούνα παρκ για δεκάδες άτομα στην πόλη Μοχάλι στην Ινδία όταν ο πύργος στον οποίο ανέβηκαν έσπασε, πέφτοντας με φόρα στο έδαφος.

Τα άτομα έπεσαν από ύψος περίπου 25 μέτρων, ενώ από την πτώση τραυματίστηκαν 16 άτομα τα οποία οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο.

Βόλος: Νεκρή 14χρονη – Εκσφενδονίστηκε από παιχνίδι και έπεσε από μεγάλο ύψος

Κανείς δεν έχει ξεχάσει το δυστύχημα που σημειώθηκε στον Βόλο λίγα χρόνια πριν, με τραγική συνέπεια τον θάνατο ενός κοριτσιού μόλις 14 ετών.

Η άτυχη μαθήτρια βρισκόταν στο παζάρι του Αλμυρού Βόλου, όταν -σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες- ανέβηκε μαζί με άλλα άτομα πάνω στο παιχνίδι «χαλί» του λούνα παρκ.

Ομως, κάποια στιγμή εκσφενδονίστηκε και έπεσε από μεγάλο ύψος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι και τα άκρα.

Η 14χρονη, αφού απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας, χάνοντας δυστυχώς τη μάχη για τη ζωή.

Αυτόπτες μάρτυρες, που ήταν εκείνη την ώρα πάνω στο ίδιο παιχνίδι του λούνα παρκ, ανέφεραν πως το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν διέθετε ζώνες ασφαλείας.

Ναύπακτος: Κοριτσάκι 3 ετών τραυματίστηκε σε τρενάκι

Ένα κοριτσάκι 3 ετών τραυματίστηκε σε τρενάκι του λουνα παρκ της Ναυπάκτου με αφορμή το παζάρι που πραγματοποιούνταν εκείνες τις ημέρες.

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 30/10/2019 όταν τη στιγμή διασκέδαζε, έπεσε από το τρενάκι.

Οχάιο των ΗΠΑ: 1 νεκρός και 7 τραυματίες – Επεσαν από ύψος 15 μέτρων

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κι άλλοι επτά τραυματίστηκαν σε δυστύχημα που συνέβη όταν επέβαιναν σε μια ρόδα, σε λούνα παρκ στο Οχάιο.

Εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Κολόμπους δήλωσε ότι ένας 18χρονος εκσφενδονίστηκε από το κάθισμά του στον αέρα από ύψος 15 μέτρων και σκοτώθηκε, ενώ μητέρα που βρισκόταν στο λούνα παρκ με τα τρία της παιδιά δήλωσε ότι μέρος μιας σειράς καθισμάτων έσπασε με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να πέσουν από το βαγόνι και κάποιοι από αυτούς να καταλήξουν «με την πλάτη στο τσιμέντο».

Τραγωδία στο Ελληνικό – Νεκρός 13χρονος

Ήταν 27 Απριλίου 2014 όταν η χώρα μας μέτρησε ένα ακόμη θύμα από δυστύχημα σε λούνα παρκ. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στο υπαίθριο λούνα παρκ στο Ελληνικό, όταν ένα 13χρονο αγόρι μαζί με την 11χρονη αδελφή του μπήκαν σε έναν τεράστιο φουσκωτό κύλινδρο.

Ενώ τα δυο παιδιά έπαιζαν μέσα σε μια μεγάλη πλαστική πισίνα, φύσηξε αέρας με αποτέλεσμα να σηκώσει τον κύλινδρο μαζί με τα δυο παιδιά.

Μέχρι να «προσγειωθεί», ο κύλινδρος χτυπούσε ανεξέλεγκτα σε κάγκελα, άλλα παιχνίδια του λούνα παρκ και σε έναν τοίχο με αποτέλεσμα τον θάνατο του αγοριού και τον σοβαρό τραυματισμό του κοριτσιού.

Διαβάστε επίσης:

Χάντερ Μπάιντεν: Σεξ με πόρνες, ναρκωτικά και βουτιές στην πισίνα χωρίς ρούχα για τον γιο του προέδρου των ΗΠΑ (Video/Photo)

Ρωσία: Ξεκίνησαν τα δημοψηφίσματα στις κατεχόμενες ουκρανικές περιοχές – «Αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του Χάρτη του ΟΗΕ» (videos)

Ουκρανία: Ξεκίνησε το δημοψήφισμα στις κατεχόμενες περιοχές για την προσάρτηση στη Ρωσία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06