search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:02
MENU CLOSE

Bloomberg: Αυτές είναι οι καλύτερες αεροπορικές του 2022 και δεν είναι αυτές που… φαντάζεστε

26.09.2022 15:45
epivatiko-aeroplano-1-new

Κι όμως οι κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο με βάση μάλιστα τον πιο αυστηρό κριτή δηλαδή τους ίδιους τους επιβάτες δεν προέρχονται ούτε από την Ευρώπη, ούτε από την Αμερική όπως ίσως κάποιος να φανταζόταν.

Μάλιστα προκαλεί εντύπωση ότι η πρώτη εκπρόσωπος του «δυτικού» κόσμου κάνει την εμφάνιση της στην κατάταξη 8η και… καταϊδρωμένη και δεν είναι άλλη από την πασίγνωστη Air France.

Οι 7 πρώτες προέρχονται κυρίως από την Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Qatar Airways αναδείχθηκε η καλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο στα “Skytrax World Airline Awards 2022”, ενώ η Singapore Airlines και η Emirates “προσγειώθηκαν” στη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα.

Την πρώτη 5άδα ολοκληρώνουν η ιαπωνική All Nippon Airways και η αυστραλιανή Qantas Airways, ενώ η κινεζική Cathay Pacific υποχώρησε στη 16η θέση από την 6η θέση που κατείχε το 2021.

Τα βραβεία ανέλυσαν επίσης την καλύτερη αεροπορική για κάθε κατηγορία καμπίνας. Την καλύτερη καμπίνα πρώτης θέσης διαθέτει η Singapore Airlines, ενώ η Qatar διαθέτει την καλύτερη business class. Η Virgin Atlantic Airways Ltd. κέρδισε για premium οικονομική και η Emirates για την καλύτερη οικονομική καμπίνα.

Σε άλλες κατηγορίες, η Scoot της Singapore Airlines κατέλαβε την πρώτη θέση ως η καλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους μεγάλων αποστάσεων.

Ενώ, η Singapore Airlines διακρίθηκε για το καλύτερο προσωπικό καμπίνας. και η ANA ήταν το No1 στην καθαριότητα καμπίνας.

«Η Qatar Airways ήταν η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία που πέταξε με συνέπεια καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, με το δίκτυό της να μην πέφτει ποτέ κάτω από 30 προορισμούς», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Skytrax, Edward Plaisted.

Ακολουθούν αναλυτικά οι 20 κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες του 2022:

Qatar Airways

Singapore Airlines

Emirates

All Nippon Airways (ANA)

Qantas Airways

Japan Airlines

Turk Hava Yollari (Turkish Airlines)

Air France

Korean Air

Swiss International Air Lines

British Airways

Etihad Airways

China Southern

Hainan Airlines

Lufthansa

Cathay Pacific

KLM

EVA Air

Virgin Atlantic

Vistara

Διαβάστε επίσης:

Πεσκόφ: Υπήρξαν «λάθη» στη στρατολόγηση – Καμία απόφαση για κλείσιμο των συνόρων

Τζόρτζια Μελόνι: Οι τηλεοπτικές… εκρήξεις της πριν τη νίκη στις εκλογές (videos)

Ρωσία: Πυροβολισμοί σε σχολείο – 13 νεκροί και πάνω από 20 τραυματίες, αυτοκτόνησε ο δράστης (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:02