search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 18:22
MENU CLOSE

Ρωσία: 25χρονος πυροβόλησε στρατιωτικό σε στρατολογικό κέντρο – «Κανείς δεν θα πάει στον πόλεμο» (videos)

26.09.2022 10:54
russia

Ένα αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα (26/9) σε στρατολογικό κέντρο, στην περιφέρεια Ιρκούτσκ της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα, ένας 25χρονος -ο οποίος φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης να λέει σε αστυνομικούς πως είναι ο Ρουσλάν Ζίνιν- άνοιξε πυρ κατά ενός στρατολόγου σε στρατολογικό κέντρο της πόλης Ουστ-Ιλίμσκ.

Κατά τον σύμβουλο Εσωτερικών Υποθέσεων του προέδρου της Ουκρανίας, Άντον Γκερασένκο, αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι ο Ζινίν, αφού πυροβόλησε τον στρατολόγο, στη συνέχεια είπε «κανείς δεν θα πάει στον πόλεμο, θα πάμε όλοι σπίτι μας». Κατά τον Γκερασένκο ο στρατολόγος πυροβολήθηκε τέσσερις φορές.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Ιρκούτσκ, Ιγκόρ Κόμπζεφ, έγραψε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram πως ο επικεφαλής του στρατολογικού κέντρου, «ο στρατιωτικός επίτροπος Αλεξάντρ Ελισέγεφ», βρίσκεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση και ότι ο δράστης των πυροβολισμών έχει συλληφθεί «και οπωσδήποτε θα τιμωρηθεί».

«Ντρέπομαι που συνέβη κάτι τέτοιο σε μια στιγμή που οφείλουμε αντίθετα να είμαστε ενωμένοι και να μην πολεμάμε ο ένας με τον άλλο, αλλά εναντίον των πραγματικών απειλών», πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

Κέντρα στρατολογίας έχουν δεχθεί επιθέσεις αφότου ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, κήρυξε μερική επιστράτευση την περασμένη Τετάρτη (21/9).

Διαδηλώσεις κατά της επιστράτευσης πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο (24-25/9) στο Νταγκεστάν και τη Γιακουτία, περιφέρειες που έχουν και οι δύο προσφέρει δυσανάλογους αριθμούς στρατιωτών για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση OVD-Info, περισσότεροι από 2.300 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στη διάρκεια δράσεων κατά της επιστράτευσης. Πολλοί Ρώσοι έχουν επίσης αναχωρήσει για γειτονικές χώρες.

Διαβάστε επίσης:

Ιράν: «Τραβάει το σκοινί» το καθεστώς – «Καμία επιείκεια» απέναντι στους διαδηλωτές (videos)

Το δύσκολο παζάρι μεταξύ Τζόρτζια Μελόνι και Ευρώπης

Ιταλία: Νίκη με 44,1% για τον συνασπισμό της Μελόνι – Υπόσχεση να κυβερνήσει «για όλους» (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 18:13