search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 05:13
MENU CLOSE

Γερμανία: «Aρουραίο των υπονόμων» αποκάλεσε τον Ερντογάν ο αντιπρόεδρος της βουλής – Οργή στην Άγκυρα (Video)

28.09.2022 10:38
Kubicki_new

Στα «κάγκελα» με τον αντιπρόεδρο της γερμανικής βουλής, ο οποίος προχώρησε σε ένα άκρως προσβλητικό χαρακτηρισμό για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι η Άγκυρα.

Συγκεκριμένα ο 70χρονος Βόλφγκάνγκ Κουμπίκι, σε ομιλία του στην Κάτω Σαξονία, χαρακτήρισε τον Τούρκο πρόεδρο ως «αρουραίο των υπονόμων».

Ο Κουμπίκι, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος του κατώτερου εταίρου της κυβέρνησης, του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP), σύμφωνα με την DW προειδοποίησε την κυβέρνηση για μια νέα εισροή προσφύγων, υποστηρίζοντας ότι ο Ερντογάν μπορεί να βρίσκεται πίσω από ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Περιέγραψα τον κ. Ερντογάν ως “ποντικό του υπονόμου”. Ο αρουραίος είναι μικρός, χαριτωμένος, αλλά και έξυπνος. Είναι ένα πονηρό ον. Για το λόγο αυτό, θεωρείται επίσης ως ο κύριος ήρωας σε πολλές παιδικές ιστορίες, όπως για παράδειγμα ο Ρατατούης», τόνισε ο Βόλφγκάνγκ Κουμπίκι σε γραπτή του δήλωση στη DW είπε για την επίμαχη δήλωση.

Οργισμένη αντίδραση από το τουρκικό ΥΠΕΞ

Άμεση και οργισμένη ήταν, όπως είναι φυσικό, η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Αυτές οι απαράδεκτες δηλώσεις δεν είναι αντάξιες του αντιπροέδρου της Βουλής, καθώς και στερούνται εντελώς πολιτικού ήθους και ευθύνης. Αυτές οι ακατάλληλες δηλώσεις δίνουν ουσιαστικά μια ιδέα για το πολιτικό και ηθικό επίπεδο του Κουμπίκι και αποκαλύπτουν τη χυδαιότητα του. Η αντίδρασή μας αναφέρθηκε και στον Γερμανό Πρέσβη στην Άγκυρα, ο οποίος κλήθηκε σήμερα στο Υπουργείο μας», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης:

Μελόνι προς Ζελένσκι: «Κρατήστε γερά και μην χάνετε την πίστη σας»

Θρίλερ με τον Nord Stream: Η Ευρώπη βλέπει σαμποτάζ

Kούβα: Χωρίς ρεύμα μετά το χτύπημα του κυκλώνα Ίαν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15