search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:36
MENU CLOSE

Υποκλοπές: Εξηγήσεις θα δώσει η κυβέρνηση στην αρμόδια Επίτροπο της ΕΕ – Συνάντηση και με τον Μητσοτάκη

29.09.2022 06:00
megaro maximou new

Όσο και αν η κυβέρνηση επιχειρεί να υποβαθμίσει το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών του Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, αλλά και την καταγγελία του Χρήστου Σπίρτζη ότι είχε πέσει και αυτός θύμα του κακόβουλου λογισμικού Predator,  με την λογική ότι το θέμα αυτό δεν ενδιαφέρει κανέναν, η σημερινή παρουσία της  Ευρωπαίας Επίτροπου Ευρωπαϊκών Αξιών και Διαφάνειας Βέρα Γιούροβα δείχνει ακριβώς το αντίθετο.

Η Ευρωπαία Επίτροπος μάλιστα, σήμερα θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου και τον Κώστα Τσιάρα αλλά και με τη πρόεδρο του ΣτΕ Ευαγγελία Νίκα καθώς και με τον Συνήγορο του Πολίτη, Ανδρέα Ποττάκη.

Η κ.  Γιούροβα μέσα από μια ανάρτησή της στο Twitter, έστειλε μήνυμα προς την κυβέρνηση σχετικά με την ατζέντα των συνομιλιών που θα έχει σήμερα με τα κυβερνητικά στελέχη.

«Πριν από την επίσκεψή μου στην Αθήνα, συνάντησα τον Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες», ανέφερε η Ευρωπαία Επίτροπος. «Συζητήσαμε την κατάσταση στην Ελλάδα με βάση την ετήσια έκθεση για το Κράτος Δικαίου, συμπεριλαμβανομένης της κατάσταση στα μέσα ενημέρωσης, την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και τη χρήση spyware. Θα συνεχίσω αυτές τις συζητήσεις με την κυβέρνηση αύριο».

Με αυτήν την ανάρτηση, η Βέρα Γιούροβα επιβεβαιώνει ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από την κυβέρνηση για όλα τα «καυτά» θέματα και ειδικά για το σκάνδαλο των υποκλοπών (Predator). Παράλληλα στο επίκεντρο θα βρεθούν τα ΜΜΕ και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

Να υπενθυμίσουμε ότι η  Βέρα Γιούροβα είχε προαναγγείλει την επιτόπια έρευνά της στην Ελλάδα, λέγοντας ότι θα βρεθεί στην χώρα μας για να συζητήσει «με τους σχετικούς εταίρους, όλη την κατάσταση για τα Media στην Ελλάδα. Θέλω να κατανοήσω την κατάσταση όντας εκεί και ακούγοντας αυθεντικές μαρτυρίες και πληροφορίες» είχε πει  με νόημα.

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα, ότι τόσο στο Ευρωκοινοβούλιο όσο και στην Επιτροπή υπάρχει οργή για το θέμα της παρακολούθησης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη καθώς, όπως επισημαίνουν ευρωπαϊκοί παράγοντες, με έμμεσο τρόπο παρακολουθούσαν και άλλους Ευρωβουλευτές άλλων χωρών καθώς και Επιτρόπους.

Το θέμα στα ευρωπαϊκά όργανα θεωρείται πολύ σοβαρό, για αυτό άλλωστε στην Ευρωβουλή δημιουργήθηκε και η επιτροπή PEGA εκπρόσωποι της οποία θα έρθουν στις αρχές Νοεμβρίου στην Ελλάδα.

Με αφορμή πάντως την συνάντηση που είχε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με την Βέρα Γιούροβα προκειμένου να την ενημερώσει για το θέμα και την στάση που κρατάει η κυβέρνηση,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης  με πρόσχημα τον… πόλεμο στην Ουκρανία.

«Ο κ. Τσίπρας έσπευσε να συναντήσει την Επίτροπο της Ε.Ε. κ. Γιούροβα μια μέρα προτού αυτή έλθει στην Ελλάδα. Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του η ολοφάνερη πρόθεσή του ήταν να κατηγορήσει την Κυβέρνηση και την Πατρίδα του, παρότι βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη διεθνή συγκυρία, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου και πρόσθεσε:

«Η Κυβέρνηση συνεργάζεται στενά με την κ. Γιουρόβα και τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς θεσμούς σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Η συνεργασία μας είναι αγαστή και δημιουργική, σε εντελώς διαφορετικό κλίμα και επίπεδο από όσα ψευδώς -κατά πάγια τακτική του- διασπείρει ο κ. Τσίπρας, του οποίου δύο σημαίνοντες υπουργοί των κυβερνήσεών του -ο ένας αρμόδιος για τον Τύπο και ο άλλος για τη Δικαιοσύνη και την αντιμετώπιση της διαφθοράς-  έχουν παραπεμφθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη σε Ειδικό Δικαστήριο».

Διαβάστε επίσης:

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Πρόταση για νέες κυρώσεις στη Ρωσία, κόστους 7 δισ. ευρώ

Nord Stream: Ποιος κερδίζει από το σαμποτάζ στους αγωγούς – Πώς μπορεί να έγινε

Συνεχίζει την επιθετική ρητορική ο Ακάρ: Κακομαθημένο παιδί η Ελλάδα – Μας κατηγορεί με θράσος (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:35