search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 02:58
MENU CLOSE

Στην εθνικοποίηση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στην Ουκρανία προχωρά ο Ζελένσκι

30.09.2022 20:00
Zelenski- diaggelma Putin- new

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας σχεδιάζει να εθνικοποιήσει όλα τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στην επικράτεια της χώρας, δήλωσε σε διάγγελμά του ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Στην επόμενη συνεδρίαση της Ανώτατης Ράντα (βουλής) της Ουκρανίας, θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για την εθνικοποίηση όλων των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, το οποίο θα απλουστεύσει αυτή τη διαδικασία. Σας ζητώ να υποστηρίξετε αυτό το νομοσχέδιο χωρίς δισταγμούς. Ολοκληρώνουμε την αποσυναρμολόγηση της ρωσικής επιρροής στην Ουκρανία, στην Ευρώπη και στον κόσμο», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Η Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής κατάσχει και δεσμεύει στο έδαφός της τα περιουσιακά στοιχεία φυσικών και νομικών προσώπων.

Τον Ιούλιο για παράδειγμα δικαστήριο στην περιοχή Κιροβογκράντ δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία τεσσάρων Ρώσων, η αξία των οποίων υπερέβαινε τα 200 εκ. δολάρια.

Το δικαστήριο θεώρησε ότι οι Ρώσοι είχαν επιχειρηματικά δικαιώματα σε τρεις εταιρίες που σχετίζονταν μεταξύ τους. Και οι τρείς είχαν προβεί σε πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Τα ονόματα των Ρώσων δεν αναφέρονται.

Διαβάστε επίσης:

Φιέστα Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία μετά την προσάρτηση: «Η νίκη θα είναι δική μας» (Photos/Videos)

Ευρωπαϊκή Ένωση: Έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας – Ποια μέτρα αναμένεται να πάρουν

Το «κόκκινο τηλέφωνο» μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας… ξαναχτυπά (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59