search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 13:47
MENU CLOSE

Τσελέντης για σεισμό στον Κορινθιακό: Με ανησυχεί ότι έχουν τραβηχτεί τα νερά (Video)

10.10.2022 10:08
tselentis_new

Ανήσυχος για το γεγονός ότι, μετά τον σεισμό των 5 Ρίχτερ με επίκεντρο την Ιτέα λίγο μετά τα 1 τα ξημερώματα της Κυριακής (9/10), έχουν τραβηχτεί τα νερά στον Κορινθιακό εμφανίζεται ο Άκης Τσελέντης.

«Λίγες φορές θα με δείτε επιφυλακτικό», δήλωσε αρχικά το πρωί της Δευτέρας μιλώντας στο Open o πρόεδρος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Θέλοντας μάλιστα να εξηγήσει την ανησυχία του επικαλέστηκε τρεις λόγους:

«Ξέρουμε ότι η περιοχή αυτή, ο κεντρικός Κορινθιακός, έχει μεγάλα ρήγματα με πολύ άσχημο ιστορικό, δεν έχουμε κάποιον μεγάλο μετασεισμό, ο μεγαλύτερος ήταν ένας των 2 Ρίχτερ το πρωί της Δευτέρας. Έχουμε μια ακολουθία πολύ παράξενη και αυτό έχει παρατηρηθεί λίγες φορές στην Ελλάδα γιατί δεν είναι συνηθισμένο, εχουμε μαρτυρίες ότι τα νερά στον Κορινθιακό, στο Λουτράκι και το Ξυλόκαστρο, έχουν τραβηχθεί ένα μέτρο μέσα τα νερά και αυτό δεν αποδίδεται στην πανσέληνο», τόνισε μεταξύ άλλων».

Στην ερώτηση, ωστόσο, αν ανησυχεί για ενεργοποίηση άλλων ρηγμάτων, ο Άκης Τσελέντης είπε «ένας σεισμός της τάξης του 5 Ρίχτερ είναι δύσκολο να ενεργοποιήσει ρήγματα».

«Το ρήγμα το γνωρίζουμε ποιο είναι, έχει διεύθυνση δύση-ανατολή, η διάρρηξη γίνεται προς την ανατολή για αυτό είχαμε εστίαση στο πώς έγινε αντιληπτό αυτό», πρόσθεσε ο σεισμολόγος.

Επέμεινε, τέλος, ότι «με προβληματίζει πολύ ότι έχουν τραβηχτεί τα νερά γιατί έχει παρατηρηθεί ως πρόδρομο φαινόμενο καθώς δείχνει ότι υπάρχει παραμόρφωση του πυθμένα που όπως καταλαβαίνετε οδηγεί σε διάρρηξη».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα σε ανάρτησή του νωρίτερα στο Facebook ο Άκης Τσελέντης είχε εκφράσει ξανά την ανησυχία του για το γεγονός ότι δεν είχαν γίνει μετασεισμοί.

Διαβάστε επίσης:

Τουρισμός: Η Νάξος ξανά στην κορυφή – Νέες διακρίσεις για το νησί των Κυκλάδων

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 34χρονος που έπεσε με αναπηρικό αμαξίδιο στον Θερμαϊκό (video)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζεται η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 13:46