search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 21:22
MENU CLOSE

Κολωνός: Συμπληρωματική δίωξη στον 53χρονο – Για σωματεμπορία και οπλοκατοχή

11.10.2022 14:52
sepolia_53xronos1010_new

Ο εισαγγελέας άσκησε συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βάρος του 53χρονου, για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό.

Συγκεκριμένα, η συμπληρωματική δίωξη είναι για διακεκριμένη εμπορία ανθρώπων και παράνομη οπλοκατοχή σε βαθμό πλημμελήματος.

Σύμφωνα με το αδίκημα που προστέθηκε σήμερα (11/10) σε εκείνα για τα οποία θα λογοδοτήσει αύριο (12/10) ενώπιον του ανακριτή ο έμπορος, «όποιος με τη χρήση βίας, απειλής βίας ή άλλων εξαναγκαστικών μέσων ή με επιβολή ή κατάχρηση εξουσίας, στρατολογεί, απάγει, μεταφέρει, κατακρατεί παράνομα, υποθάλπει, παραδίδει ή παραλαμβάνει άλλον με σκοπό την εκμετάλλευσή του» τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών και χρηματική ποινή όταν η πράξη τελείται κατ’ επάγγελμα και στρέφεται κατά ανηλίκου.

Στον νόμο αναφέρεται πως η έννοια της εκμετάλλευσης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, «τον πορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους από: α) την υπαγωγή του θύματος σε καθεστώς δουλείας ή σε παρεμφερείς προς τη δουλεία πρακτικές» με ειδική αναφορά στις περιπτώσεις που η εκμετάλλευση του θύματος αφορά γενετήσιες πράξεις.

«Κλειδί» οι ψηφιακές συσκευές του 53χρονου

Έρευνες για το αν ο 53χρονος που βίαζε και εξέδιδε τη 12χρονη είχε συνεργούς, διεξάγει η αστυνομία.

Παράλληλα εξετάζεται αν υπήρχαν άτομα στο περιβάλλον του που ήξεραν και δεν μιλούσαν, όπως ισχυρίστηκε η μητέρα της 12χρονης.

Οι Αρχές αναλύουν όλα τα δεδομένα, από τα δύο κινητά τηλέφωνα, δράστη και θύματος, καθώς και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του δράστη.

«Πιθανόν να υπάρχουν συνεργοί»

Η δικηγόρος της 12χρονης μίλησε το πρωί στον ΑΝΤ1 και μεταξύ άλλων είπε ότι «η 12χρονη, δεν έχει καν εικόνα έφηβης, είναι ένα μικρό παιδί» και συνέχισε «δεν υπήρχε η παραμικρή υπόνοια στην οικογένεια, ότι αυτός ο άνθρωπος, μπορεί να προβεί σε τέτοιες πράξεις σε βάρος ενός παιδιού».

«Η ζωή αυτού του παιδιού, έχει καταστραφεί. Το διάστημα της κακοποίησης δεν ήταν αντικειμενικά μεγάλο, ήταν 3-4 μηνών», σημείωσε. Η δικηγόρος αποκάλυψε πως μαθεύτηκε η αλήθεια: «Η οικογένεια ανακάλυψε μηνύματα, με τον 53χρονο και αμέσως -με τις βαλίτσες- καθώς βρισκόταν στο σπίτι της θείας του, εκτός Αθηνών, πήγαν στο ανηλίκων και κατήγγειλαν το γεγονός».

Όσον αφορά στην πληροφορία ότι κάποιοι από τους πελάτες, στη θέαση της ανήλικης έφυγαν και της είπαν να προσέχει, η δικηγόρος ανέφερε: «Ο “κύριος” αυτούς που προσέλκυε, τους έλεγε ότι είναι ανήλικο. Ξέρανε πού πάνε όλοι αυτοί. Πρέπει να προχωρήσει η έρευνα σε βάθος, να εντοπιστούν όλοι αυτοί».

«Δεν αποκλείω να προκύψουν και άλλες υποθέσεις όπως της 12χρονης, το πιστεύω. Για να υπάρχει τόση οργάνωση, πιθανόν να υπάρχουν συνεργοί. Για έναν μήνα και, η ΓΑΔΑ, έψαχνε την υπόθεση, γι’ αυτό και είχε επαναπαυθεί ο 53χρονος», είπε η δικηγόρος.

Διαβάστε επίσης:

Άννα Φόνσου για 53χρονο στον Κολωνό: Ήταν καλός κύριος, πολύ σοβαρός! Μου μιλούσε στον πληθυντικό… (video)

Κολωνός: Οργή για τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας της 12χρονης από τη Στεφανίδου – Με εξώδικα απαντά η οικογένεια (video)

Αιγιάλεια: 72χρονος άναψε μαγκάλια, «σφράγισε» το σπίτι και αυτοκτόνησε – Άφησε σημείωμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 21:21